maandag 2 september 2013

Review: Rimmel wake me up foudation

Als ik Elizabeth Bennet was, dan was foundation mijn Mr.Darcy onder de make-upproducten. Het was heel knap maar niets voor mij. Het paste echt gewoon niet, geen match made in heaven. Na ettelijke malen met een te donkere plamuurlaag buiten gekomen te zijn, onder geel kunstlicht lijkt alles ineens mijn kleur te zijn, gaf ik het op. Ik kocht er geen enkele meer omdat er toch niets mijn kleur of formule was en ik dan beter m'n geld aan andere dingen kon uitgeven. 

Tot ik in de Kruidvat toch nog maar eens een poging waagde en een streep van de Wake me up foundation van Rimmel op m'n wang smeerde. En het daarna buiten in daglicht eens bekeek...


Ding ding ding! We have a winner! Ik moest en zou deze uittesten. Wie weet zou ik, net zoals Lizzie, toch m'n romantisch einde krijgen met deze mr. Darcy! 

Eenmaal gekocht en thuisgekomen (of dat wil zeggen, Patricia het in Polen laten kopen en eenmaal ze dan weer in België was...) leek de kleur in de flacon (100 Ivory, de lichtste kleur) toch nogal vrij donker. Zelfs wanneer ik dit op m'n hand deed leek het toch een tint of drie te donker. Merde. Moedig als ik ben, nam ik er toch m'n bufferkwast bij en begon ik het op m'n gezicht op te brengen. 

De kleur matcht zoals ik nog nooit een foundation heb weten matchen bij mezelf en dat wil ik ook aan jullie laten zien! 


Dit ben ik, zonder iets van foundation of poeder op. Wel had ik al eyeliner aangebracht omdat ik niet meteen van plan was om foundation te gebruiken en deze foto's te maken. Zoals je ziet heb ik op zich niet zoveel onzuiverheden maar wel erg veel last van rode wangetjes. Dit weerhoudt me er vaak van om al die mooie blushes die ik heb te gebruiken! 


Hier heb ik links de foundation aangebracht en rechts zie je me nog zonder. Je ziet dat de kleur misschien een beetje geliger is dan mijn huid maar niet te donker. Yay! M'n ene rode wang is een subtiel blosje geworden waarover ik nog gerust een blush kan dragen. 


Mijn make-uploze wang. En de wang met make-up. Zoals je ziet glimt hij wel een beetje maar dat droogt nog wat (en het komt mede door de flitser die ik heb gebruikt). Het is niet dat ik glim alsof ik een supervettig hoofd heb. 


Op deze foto heb ik de foundation volledig aangebracht maar het lijkt hier heel witjes en licht. Dit komt helaas door de flitser. In het echt ziet het er allemaal nog veel mooier uit. Ook zie je dat de linkerkant al wat meer 'gedroogd' en matte geworden is. 


Hier heb ik dan nog een transparante poeder erover aangebracht. En blush en lipgloss gebruikt. 

Deze foundation is voor mij echt wel de oplossing. Hij dekt mooi (m'n rode wangen zijn direct veel minder rood!) en de kleur past echt goed bij m'n gezicht, nek en décolleté (op foto's lijkt hij wat te licht, maar dit is niet zo). Ook glimt m'n gezicht niet zo hard als met bepaalde BB creams die ik getest heb, daarbij leek het soms echt alsof ik een laagje olie had gesmeerd. 

This is it dus. 

De foundation kost trouwens €12,49. Dit is misschien niet supergoedkoop maar ik vind het een prima prijs voor het effect dat hij geeft. 

"You have bewitched me, body and soul and I love, I love... I love you."

Liefs
Veronique

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik vroeger ook nooit maar met deze ben ik echt wel heel blij! :)

   Verwijderen
 2. Ik gebruik het zelf ook niet aangezien ik ook nogal een bleke huid heb! :-)
  Maar eerlijk is eerlijk: deze geeft een ontzettend mooi effect voor u!
  Zeker als je het resultaat op foto 3 (half/half) ziet! :-)

  BeantwoordenVerwijderen