woensdag 11 september 2013

Recept: Bolognaise saus

Ik hou van spaghetti Bolognaise. Sowieso hou ik van pasta maar wat wij hier gewoon 'Spaghetti' noemen, de Bolognaise variant dus, is echt wel mijn favoriet. Vroeger gebruikten wij gewoon potten kant- en klare saus maar toen die van recept veranderd was en wij hem niet meer zo lekker vonden, besloot mama hem zelf te maken. Het was nog lekkerder en waarschijnlijk een pakje gezonder! 


Een paar weken geleden besloten Nick en ik om met z'n twee eens spaghettisaus te maken. We hebben een klein beetje valsgespeeld want de tomatensaus die wij gebruikten was wel al gekruid en kwam van Bertolli maar we hebben er nog een hele hoop verse producten bij gedaan. Benieuwd naar ons recept? Klik dan snel op meer lezen. Ingrediênten:
- 1 grote bokaal Bertolli pastasaus 
- 1 grote ui of 2 kleinere 
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Naar smaak champignons (ik denk dat wij een volledig klein bakje gebruikt hebben)
- een halve kilo gehakt
- Spaghettislierten
- geraspte kaas
- wat olijfolie en nog wat kruiden naar smaak

Je begint met de groentjes fijn te snijden. Persoonlijk vind ik het lekker dat het mooi fijn gesneden is, maar sommige mensen mixen het en dat vind ik dan weer minder. Dus, snij je groentjes fijn maar niet té zodat je toch nog een beetje bite hebt. 


Daarna verwarm je in een kookpot wat olijfolie of boter (ik verkies olie) en daarin doe je de ui. Je blijft de ui stoven tot die er glazig uit begint te zien. (Dat is wanneer het allemaal mooi blinkt)

Vervolgens doe je er het gehakt bij en laat je dit mooi bakken. Vergeet niet om er regelmatig door te roeren zodat al het gehakt mooi gebakken wordt. Probeer bij het roeren het gehakt ook fijn te krijgen zodat je geen grote brokken zal terugvinden in je saus. Je wilt natuurlijk niet dat jouw vriend al het vlees in zijn saus heeft en jij vegetariër moet spelen. ;) 

Wanneer het gehakt mooi grijs ziet (jaja, het wordt grijs, raar dat dat postief kan zijn hé?), doe je er de paprika bij. Je zou de champignons er nu ook al bij kunnen doen maar die hebben niet zoveel tijd nodig om gaar te worden dus daar kun je best nog even mee wachten. 


Wanneer de groentjes en het gehakt al gaar genoeg lijken, is het tijd om de saus erbij te doen. Deze laat je dan nog wat pruttelen en ondertussen doe je er als je wilt nog kruiden bij. Dit is natuurlijk volledig naar je eigen smaak. 


Bij ons was de saus vrij lopend en hebben we hem eerst nog wat langer laten pruttelen zodat het een beetje dikker zou worden. Ondertussen hebben we de spaghettislierten gekookt. Zie dat je dat niet vergeet want ik ben vaak zo enthousiast met de saus dat ik de pasta nog moet koken! 

Daarna doe je de pasta op een bord, doe je er een paar pollepels saus over. Dat garneer je dan met geraspte kaas en eventueel een blaadje basilicum. 

Eet smakelijk!

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten