donderdag 26 september 2013

Julie: CD-review: The Band Perry - Pioneer

CD Review: Pioneer – The Band Perry

Aangezien ik echt hou van het ontdekken van nieuwe muziek, besloot ik dat het tijd werd dit met jullie te delen. Ik deed al eerder reviews van cd’s maar meestal toch van bekende mensen: Little Mix, Demi Lovato, Selena Gomez… Maar nu is het tijd voor een ietwat onbekendere band bij ons: The Band Perry. Wie? Ik citeer: “The Band Perry, an American country music group, is composed of siblings Kimberly Perry (lead vocals, guitar, piano), Reid Perry (bass guitar, background vocals), and Neil Perry (mandolin, drums, accordion, background vocals).” 

Een muziekgroep bestaande uit broers en een zus dus! Ik hoorde voor het eerst van hen bij het bekijken van The Teen Choice Awards, waar ze genomineerd waren voor beste break-up song met ‘Done’. De award ging naar Selena Gomez met ‘Come & Get It’, maar mijn interesse was gewekt! Daarom bespreek ik nu hun recentste cd: Pioneer!
Het album ziet er zo uit:


Het album bevat 12 songs en kost €19.99 bij Free Record Shop.

1. Better Dig Two
Het is meteen aan het begin duidelijk dat dit wel degelijk een Country nummer is. Maar nadien komen er gitaren bij, dat dit toch nummer toch een rock tintje geeft. Ik heb van deze band nog geen enkel nummer volledig gehoord, dus het volledige album is een verrassing voor me. Dit nummer valt alvast erg goed mee! Ook qua tekst vind ik dit nummer best leuk! Het is een nummer over het huwelijk, met een scherp randje.

2. DONE.
Dit is het nummer dat genomineerd was voor een award. Catchy deuntje, met sterkte teskt. Het gaat over het uitmaken van een relatie. Het meisje dumpt de jongen, omdat hij niet goed genoeg was voor haar. Het is een nummer dat zeker blijft hangen, dit vind ik wel een leuk nummer. Opnieuw country met toch wat rock invloed!

3. Don't Let Me Be Lonely
Dit nummer heeft een rustig begin, het zou even goed een nummer van Taylor Swift kunnen zijn!  Het gaat over jong willen zijn en er samen van door gaan. Mooi nummer, ik vond de vorige twee iets beter, maar dit is zeker niet slecht. Ik zie het na enkele keren luisteren zeker op mijn iPod verschijnen.

4. Pioneer
Om de een of andere reden geeft de intro me al bijna tranen in de ogen. Het is het meest breekbare nummer tot nog toe, een balad waar de stemmen echt goed naar boven komen. Het is een mooi nummer, traag maar puur. Ik wil het zeker nog een keer terug horen, maar weet niet of ik het snel beu zal zijn… Mooie opbouw op het einde!

5. Forever Mine Nevermind
Vreemd begin, net alsof je in een soort kerk bent ofzo… Maar er zitten eigenlijk wel grappige zinnetjes in. Het is een nummer dat ik in een tiener film zou zien zoals vroeger ’13 going on 30’ ofzo. Het is weer wel een up-tempo nummer, alweer over een break-up. Maar ik vind dit nummer best aanstekelijk! Echt zo iets om mee te brullen…

6. Night Gone Wasted
Het aller begin doet me denken aan ‘What Ever You Want’ van Status Quo, maar als ze begint te zingen is dit gevoel wel over. Ik vind dit nummer het meest country van het hele album. Niet slecht, maar je moet er voor te vinden zijn. Dit is wel het eerste nummer dat ik niet zo goed vind eerlijk gezegd…

7. I Saw A Light
Oeps, hier klinkt haar stem exact zoals die van Taylor Swift. Niet alleen qua genre, maar ook qua stem lijkt deze band dus op haar. Hoewel Taylor meer en meer commercieel gaat natuurlijk...  Het is een traag nummer, en in het refrein gaat ze nogal hoog met haar stem. Geen verkeerd nummer, maar ik ben toch niet echt fan.

8. Mother Like Mine
Een nummer speciaal geschreven voor de moeder van de drie leden van deze band. Het is een mooi eerbetoon, alweer een trage country balad. Mooi nummer, maar als ik me niet enorm herken in teksten, raak ik nooit volledig overtuigd. Het zal ongetwijfeld fans scoren op familiefeestjes, iedere moeder zou huilen geloof ik… Maar ik vind andere nummers van dit album beter.

9. Chainsaw
Oeh, dit nummer is wel aanstekelijk. Opnieuw over een op de klippen gelopen relatie, maar dan op een grappige manier. Ze wil een boom omzagen waar een hartje in gekerfd staat met hun namen! Leuk country nummertje, maar toch iets te veel van het goede voor mij. Maar binnen het genre is het wel een goed nummer eigenlijk!

10. I'm A Keeper
Dit nummer lijkt terug wat meer op de eerste songs van dit album. Het is toch weer niet helemaal mijn ding, vanwege de tekst. Ofwel ben ik nu echt wel te kritisch aan het worden, want eigenlijk is het op zich niet verkeerd hoor… Maar het raakt me niet meteen, en ik weet vrij snel wanneer ik een nummer goed ga vinden in de toekomst. Goed pianospel in het nummer, dat wel!

11. Back To Me Without You
Ja, dit nummer is weer terug iets in mijn smaak! Het tempo is wisselend, dus er valt niet echt iets op te plakken. Ik vind de tekst eigenlijk gewoon mooi, en hun stemmen passen mooi samen. Volgens mij schrijft deze band ook wel over elke ex die ze gehad hebben, net zoals Taylor. Of is dat typisch voor country muziek? Goed nummer!

12. End Of Time
Ze kiezen voor een rustig nummer om te eindigen. Persoonlijk had ik dit nummer omgewisseld met het vorige… Het is zeker geen slecht nummer, maar te traag om mee te eindigen vind ik. Ongetwijfeld een sterk nummer qua lyrics maar toch ben ik niet helemaal om. Ik heb het gevoel alsof er iets mist. Dus zeker niet mijn favoriet.

Besluit? Ik heb zes van de twaalf nummers opgeschreven om te downloaden, dus dat is geslaagd! Oké, ik geef toe dat ze het slechts de helft van de nummer is. Maar het is een band waar ik nog nooit van gehoord had, in een stijl die ik slechts af en toe luister. Dus ik vind dat ze het zeker niet slecht gedaan hebben! Ze wandelen op de dunne lijn tussen country en commercieel, en ik vind het knap dat ze dit proberen. Volgens mij kan het wel werken en gaan we binnenkort nog meer van hen horen!

Score: 7.5/10

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten