dinsdag 24 september 2013

Julie; Astrologie voor Dummies: Weegschaal

Weegschaal aka Libra 

Deze keer is het de beurt aan de weegschaal. Ook hier ken ik zeker iemand van… Namelijk Nick, mijn vriend! ;-) Ik ga dus, net zoals toen bij Vero, de dingen onderlijnen die ik vind die bij hem passen. Ik doe dit bij andere mensen niet, maar hun twee ken ik nu eenmaal het beste!

Wanneer de Weegschaal jarig is, is het ook de periode waarin de nachten langer worden dan de dagen. Weegschalen leven op deze wijze dikwijls tussen twee werelden, tussen een ja en een nee, tussen toegeven en opkomen voor zichzelf. Weegschaal is het teken van de aangeboren twijfel. Weegschaal kan moeilijk een keuze maken en doet er dan ook lange tijd over. Tot iemand anders de knoop doorhakt. Zelf kunnen ze het moeilijk. Niet omdat ze niet weten wat ze willen, maar gewoon uit angst de verkeerde beslissing te nemen, blijven ze maar balanceren. Weegschaal draagt twee karakters in zich, het vrolijke type dat van het leven houdt en het wanhopige type dat het niet meer ziet zitten. Periodes van gezelligheid wisselen af met periodes van eenzaamheid en dromerige, melancholische stemmingen.

Weegschalen zijn de dromers, die graag met hun hoofd in de wolken vertoeven. Weegschaal is het meest raisonnabele van de hoofdtekens. Het is de denkpool van de mens en gooit lucht naar buiten in de vorm van communicatie. Weegschaal is een luchtteken. Weegschaal praat en denkt graag en uitgebreid. Het belangrijkste uitgangspunt in hun leven is dat ze willen worden begrepen, dat men hun gedachten begrijpt en dat ze willen overeenkomen. Weegschalen zijn dan ook hun leven lang op zoek naar iemand die hen begrijpt en waarmee ze kunnen praten. Weegschaal is typisch de mens of de kwaliteit die zoekt naar verstandhouding. Het is dan ook een uitermate goed relatieteken, het relatieteken bij uitstek. Weegschalen kunnen niet zonder relatie leven. Met een Weegschaal omgaan in de relatie is een waar genoegen. Weegschaal is het meest prettige, het meest mooie teken van de dierenriem. Weegschaal is gekend als een zachtmoedig karakter.
Weegschaal houdt van het leven en zoekt de gezellige momenten in het leven op

Weegschaal is een vrolijk teken dat happig is naar het leven. Het leven wordt op een lichte wijze beleefd. Weegschaal is een diplomatiek type en heeft het vermogen ruzies en twisten bij te leggen, tegenstrijdige partijen te verzoenen. Weegschaal zoekt de vrede en vredevolle oplossingen. Weegschaal houdt zich weg van ruzie en twist. Het is een zacht teken, dat houdt van fluwelen kussens en die men ook moet aanpakken met fluwelen handschoenen. Hardheid verdragen ze niet en aan ruwheid hebben ze de pest. Ze kunnen zich moeilijk verweren tegen brutaliteit. Ze kunnen moeilijk de vuist ballen en verkiezen het compromis boven de strijd. Weegschaal zoekt voortdurend contacten om te kunnen praten. Ze zoekt steeds naar affirmatie bij de ander. Weegschaal drukt zich netjes en beleefd uit, laat de andere de kans om zijn opinie te uiten. Ze refereert voortdurend naar de andere, en zal ook steeds op een mentale wijze rekening houden met de andere. 

Weegschaal probeert zich ook prettig uit te drukken, prettig te zijn en zich prettig te tonen. Ze maakt een sympathieke indruk. Weegschaal wil bevallen en behaagt zo graag. Ze kunnen zich mooi verpakken. Ze hebben smaak en meestal hebben ze ook de flair om zich voor te stellen (bijvoorbeeld kledij). De Weegschaal is zo netjes gestileerd dat de rest van de mensengemeenschap er als een horde ongelikte beren bijloopt. Weegschaal is ook duidelijk geproportioneerd. Het is alsof de ganse natuur zijn kunst in de weegschaal gestoken heeft. Hun fysieke verschijning is goed met mooie afgeronde vormen, die met de jaren nog ronder worden, want Weegschaal houdt van het gemak en de zoetigheid. Een Weegschaal geniet van het leven, van de tafel, van het gezelschap en de goede manieren. Weegschaal is echt aangenaam gezelschap. Ze houden van de arm waarop ze kunnen steunen of de schouder waarop ze kunnen uithuilen. Weegschalen kunnen moeilijk alleen door het leven, omdat er meestal een gebrek aan zelfvertrouwen is. Een relatie is dan ook uitermate geschikt om de twijfelende Weegschaal in balans te houden. Ze is dikwijls op zoek naar het type dat van aanpakken weet en haar op de tanden heeft. 

In de liefde zoekt Weegschaal naar die unieke partner, met uitzonderlijke vermogens en met een originele kijk op de dingen. Om een Weegschaal te behagen moet men precies dat tikkeltje genialiteit hebben, dat nog net begrijpelijk is. Geen emotioneel geleuter, maar praat die een uitvinder zou verkopen. Wie zich wat apart, wat bijzonder gedraagt valt bij Weegschaal in de prijzen. Weegschaal idealiseert de partner, zoekt in relatie naar het mentale contact. Weegschaal heeft esthetisch gevoel en houdt van mooie en kunstzinnige zaken, van romantiek, van bloemen en po√ęzie. Weegschaal geniet van alles wat mooi en netjes is. Ze kan in de wereld vooruit geraken via de steun van anderen en door haar diplomatieke eigenschappen. Ze moeten beroepen kiezen waarin ze met veel mensen in contact komen, zoals handelsberoepen. Beroepen waarin overeenkomsten en contracten gesloten worden, rechtspraak of magistratuur. Ook alle gebieden die een goede smaak of kunst tentoon spreiden, bloemist, kapper, etalagist. Ze drukken zich mooi uit in schilderkunst, dans en muziek. Weegschaal heeft een kunstzinnig gevoel voor verhouding. Als architect, decorateur kunnen ze zich waar maken. En natuurlijk alles waar balansen gemaakt worden. Want doet de Weegschaal in haar leven iets anders dan van alles de actieve en passieve zijde bekijken. 

Waar Weegschaal een hekel kan aan hebben is aan klusjes waarbij ze zich vuil moet maken. Weegschaal die zo graag mooi is, met vuile handen rondlopen dat gaat toch helemaal niet op. Weegschaal kan de neiging hebben zich naar beneden te laten trekken door haar gevoelens en relatie. Voor de Weegschaal is relatie heel erg belangrijk, voor vele Weegschalen wordt het leven beheerst door relatie. Daarom kunnen Weegschalen heel erg gekwetst worden door hun partner. Heel wat Weegschalen kunnen moeilijk een vuist ballen, zodat ze zich inwendig zitten op te vreten. Bij de Weegschaal kan er wel iets fout lopen met de zuivering van het bloed. De nierfunctie kan verstoord raken. Een onvoldoende werking van de nieren is ook eigen aan de Weegschaal. De gebrekkige nierfunctie kan op latere leeftijd, tot hart- en vaatklachten leiden. Weegschaal rond alles af en op rijpere leeftijd worden de lichaamsvormen wat voller.


Bekende weegschalen: Will Smith, Kim Kardashian, Josh Hutcherson, Bruno Mars & Avril Lavigne.


 Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten