donderdag 26 september 2013

In my honest opinion #4 : Mijn tips tegen/bij LDVD

Gisteren vroeg iemand op school aan mij:"Seg, Vero, gij hebt toevallig niks over liefdesverdriet op uw blog gezet?" Wel, eigenlijk niet nee. Schandalig aangezien het iets is dat iedereen van ons wel eens of meermaals overkomt. Net zoals met vele dingen is de eerste keer vaak ook een van de ergste maar het neemt niet weg dat je het ook nooit gewoon wordt. Een gebroken hart is niet niks (een figuurlijk gebroken hart dan natuurlijk aangezien letterlijk nogal onrealistisch is) en het is ook niet zomaar iets dat je ineens over je heen kunt zetten. Ik ben natuurlijk geen expert maar ik heb vandaag wel een beetje mijn tips voor/bij LDVD opgesteld! 


"Hearts have no bones, but still they can break. I'm sorry I broke yours." Hoe cute ik Jasper Erkens in den tijd ook vond, zelfs hij zou niet met zoiets moeten afkomen. Want eerlijk, bij wie heeft een sorry al ooit geholpen? Maar dan ook echt geholpen? 

Dacht ik al. 

1. Vecht niet tegen wat je voelt. Voel het verdriet, de woede etc allemaal maar gewoon. Opkroppen heeft geen zin. Mocht je bijvoorbeeld de woede er echt uitwillen, vertel dan alles tegen een goede vriend/vriendin. Je ex uitschelden heeft weinig zin... 

2. Je verdient een extraatje. Of het nu dat mooie paar pumps is of die halve liter Ben en Jerry's maakt niet uit. Zolang jij er maar deugd van hebt. (Of allebei en die dure dagcrème er ook nog eens bij)

3. Vermijd romantische komedies met een happy end. Jij geen happy end, die op TV ook even niet. 

4. Doe alles wat jij en je vrienden (/vriendinnen) leuk vinden maar wat je door hem/haar niet meer deed. 

5. Deze is drastisch maar verwijder even alles van hem. Of berg het ergens ver op zodat je het niet heel de tijd tegenkomt. Herinneringen zijn goed voor wanneer alles wat verwerkt is, niet wanneer het nog wonden kan openrijten. 

6. Verlies je zelfvertrouwen niet. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar kijk eens goed in die spiegel en noem al je positieve punten op, zowel innerlijk als uiterlijk. Het negatieve telt niet mee.

7. Last maar zeker niet least: Let go & go on. Op een bepaald moment moet je gewoon verder en dat kan alleen maar wanneer je het accepteert en loslaat. Zeker niet het gemakkelijkste uit dit lijstje en ik ga er ook geen tijd op plakken. Dit is iets wat je zelf moet inschatten. En geloof me, soms kan het erg lang duren voor je het echt helemaal hebt losgelaten maar ooit komt alles weer op z'n pootjes terecht. 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten