donderdag 19 september 2013

In my honest opinion #3: homoseksualiteit en kinderen krijgen

Het is weer tijd voor een nieuwe 'IMHO'. Deze week heb ik gekozen voor een erg serieus en actueel onderwerp, namelijk: Homoseksuele koppels die kinderen krijgen. Ik heb hiervoor gekozen naar aanleiding van een artikel over een homokoppel dat bekend is in Amerika. Om een lang verhaal kort te maken: een homokoppel besloot via een draagmoeder aan kinderen te beginnen en tijdens die zwangerschap gingen ze uiteen. Toen hun tweeling geboren werd besloten ze elk een van de twee kinderen mee te nemen (de ene was ook daadwerkelijk verwekt met het zaad van de ene en de andere met dan het zaad van de andere). Hierop kwamen heel veel commentaren over enerzijds dat holebi's geen kinderen zouden mogen krijgen en anderzijds dat mensen vonden dat iedereen recht had op kinderen.

Goed, het volledige artikel vind je hier en na meer lezen, vind je mijn mening!

Ten eerste wil ik wijzen op het feit dat het artikel op 'Het laatste nieuws' niet gaat over homo's die kinderen krijgen maar over het feit dat ze hun kinderen verdelen alsof het een of ander bezit is. Goed, het ene kind is wel van de ene en de andere van de andere, maar dan nog. Dat mensen daar commentaar op hebben, dat snap ik en die mening deel ik volledig. 

Het feit dat mensen beweren dat een kind een mama én een papa nodig hebben en dat homo's of lesbische vrouwen geen kinderen mogen krijgen omdat het tegen de natuur is, vind ik daarentegen bullshit. Pardon my French. Persoonlijk vind ik dat je als kind, beter homoseksuele ouders kunt hebben die van je houden, dan heteroseksuele ouders die maar amper naar je omkijken. Voor mij telt niet het geslacht van de ouders, maar hoeveel liefde ze je geven en de kwaliteit van de opvoeding. 

Natuurlijk is het wel zo dat het misschien iets idealer is om mama en papa te hebben maar dan is dat niet op vlak van opvoeding en dergelijke maar eerder qua reacties van de buitenwereld. En of je daar nu rekening mee moet houden... Tgo, dit vind ik een erg moeilijke vraag. Langs de ene kant moet je als mens doen wat jou gelukkig maakt maar langs de andere kant is het misschien ook wel belangrijk om eens na te denken over het geluk van wat je schept (de kinderen die je krijgt dus). Dit is puur commentaar op de samenleving want ik was even niet goed van de bruutheid in sommige reacties op 'HLN'. 

Dus, conclusie: iedereen die voor een kind kan zorgen, emotioneel en eigenlijk deels ook een beetje financieel (ik vind het altijd erg hoe mensen soms heel veel kinderen hebben maar er eigenlijk niet voor kunnen zorgen) heeft het recht om kinderen te krijgen. Niemand mag iemand anders dit verbieden. Helaas ligt in deze situatie het probleem nog altijd bij de maatschappij en dat in de 21e eeuw...

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het compleet met je eens, belachelijk dat het nog steeds niet overal hetzelfde over wordt gedacht!

    BeantwoordenVerwijderen