donderdag 5 september 2013

In my honest opinion # 1 : Catfish the TV-show

Tijd voor een nieuwe rubriek, dames en heren! Ik was al een tijdje aan het nadenken om iets met actualiteit te doen (of dat nu iets op het nieuws is, een nieuw ontdekt programma of weet ik veel wat, zolang het me die periode maar heeft bezig gehouden). Nu is het dan zover. Na brainstormen over een goede naam ervoor (My view on.. vond ik maar clichĂ©) komt er om middernacht dan nog een toelaatbaar ideetje naar boven. Dus de nieuwe rubriek is geboren en "In my honest opinion" gedoopt. Afgekort ookwel IMHO. Omdat alle vaste rubriekjes hier toch wel een afkorting krijgen (LTME, LLAS...). 


Benieuwd? Klik dan op meer lezen.


Let get to the point, darlings! Op aanraden van Julie ben ik het MTV programma Catfish beginnen kijken. Het programma gaat over online relaties tussen mensen die elkaar nog nooit in levende leven (oftewel in real life) hebben gezien. Nev en Max zetten dan een ontmoeting op poten nadat ze al wat research hebben gedaan over hoe groot de kans is dat die persoon wel echt is wie hij beweert te zijn. Raar maar waar, dit is dus echt heel vaak niet zo. Nu ja, raar? Je hoort er genoeg over, maar als je het zelf nog niet hebt meegemaakt of te verliefd bent om het in te zien, kan de waarheid nogal eens verrassend zijn. 

Ik vind het een best goed programma, vooral leuk om hun research en de ontmoeting te zien. Daarna is het ook leuk om te lezen of te horen wat het nu geworden is tussen de twee. Soms had ik echt iets, ondanks dat de ene persoon zich anders had voorgedaan, van alĂ©, zo slecht is 'm toch niet? Maar goed, mens z'n goesting en keuze, ze doen wat ze niet laten kunnen. Ohja, een catfish is trouwens niet alleen een vis maar ook de persoon die een andere identiteit aanneemt op het internet en zo mensen aan het lijntje houdt. Wat ik vooral erg vind, is dat de meesten daarvan precies amper spijt hebben en zichzelf in een slachtofferrol plaatsen. "Ik heb haar 2 jaar iets wijsgemaakt omdat zij met m'n vriendje heeft geslapen." Uhm ja, en nu voelt zij zich kut, voel jij je dan zoveel beter? Trut. Maar again, that's my honest opinion. 

Waarom ik hier nu over schrijf? Vroeger heb ik best wat mensen vanop het internet ontmoet en ik heb altijd het geluk gehad dat het echt wel de personen waren die ze beweerden te zijn. Daar zijn echte relaties uit voorgevloeid, online relaties zijn erdoor gestopt (ja, die heb ik ook gehad) maar uiteindelijk heb ik er wel enkele vrienden van over gehouden. Ik hoor ze natuurlijk niet zo vaak meer als toen maar af en toe kan ik er nog eens mee babbelen en ik zeg ook altijd even vriendelijk goeiedag wanneer ik ze tegenkom.
Heb ik spijt van dat online gedoe? Zeker niet. Je leert eruit en levenslessen zijn altijd mooi meegenomen, net zoals die paar vrienden die je er aan over houdt. 


Zelf heb ik ooit ook een nep-profiel aangemaakt. Twee maal zelfs. Allebei via Omicidio. Ik poste dan foto's van oftewel een of ander meisje dat'k totaal niet kende en de andere keer deed ik mij voor als mijn nicht. Dat laatste account, Starr, is dan uiteindelijk toch echt mijn account geworden doordat mensen op de duur mijn nicht haar foto vergaten en ik ballen genoeg had om toch terug mezelf te laten zien. Ik heb geen mensen ermee gekwetst maar wel aan het lijntje gehouden en natuurlijk was dat niet netjes. 

Maar goed, ik had het toch gedaan en in mijn ogen toen met een goede reden. Ik werd namelijk wel wat uitgelachen. Laat ons zeggen dat sommigen mij niet zo leuk vonden maar vooral erg lelijk. Dat moest dan ook perse door hen gezegd worden. Op een uiterst groffe manier. Toen kon ik dat niet goed plaatsen en wou ik vooral bevestiging en complimentjes. Uiteraard vind ik dat nog altijd leuk maar ik besef meer en meer dat ik liever gehaat word om wie ik ben dan geliefd om wie ik niet ben. Gewoon mijn manier om het kaf van het koren te scheiden. The lovers vs. the haters. En laat mij maar rustig Zwitserland zijn dan. Mij best. 

Dus, wie dit leest en nog mij van m'n neppaccountje kent, het spijt me. But blame the bad ones. But still, I'm sorry. 

Oh, goedemorgen trouwens en heb een fijne dag!

Liefs
Veronique


1 opmerking:

  1. Goed idee, Vero, die rubriek! En zalig wat je zegt! :) You rock, girl! :)

    BeantwoordenVerwijderen