zaterdag 14 september 2013

Challenge yourself!


September is nu twee weken bezig en het is tijd voor enkele goede voornemens/challenges voor mezelf. Maandag begin ik zelf weer met school en ik merk al dat ik het druk ga hebben maar nooit te druk om rekening te houden met bepaalde dingen. 

Benieuwd wat mijn werkpuntjes zijn voor het komende schooljaar? Klik dan snel op meer lezen. 

1. Dagelijks 1,5 tot 2 liter water drinken.
Ik heb regelmatig hoofdpijn 's avonds en lange tijd heb ik niet geweten waardoor dit zou kunnen komen, tot ik eens ging nadenken over hoeveel ik dronk op een dag. In kwam tot de conclusie dat dit veel te weinig was en dat dat wel eens de oorzaak zou kunnen zijn. Dus deze challenge voor mezelf houdt in om elke dag toch een 8-tal glazen water te drinken (of toch liefst water, een glas/blikje frisdrank mag af en toe ook eens). Ik maak het nog iets moeilijker zelfs, per glas alcohol dat ik drink, moet ik een extra glas water drinken. 


2. Op tijd gaan slapen.
Het is lang geleden dat ik voor middernacht m'n ogen dicht heb gedaan, daarom ga ik dat voortaan dus proberen. Liefst zelfs iets vroeger aangezien ik enkele dagen per week om 7u05 de trein ga moeten nemen. Ook ga ik proberen het in het weekend ook te doen en niet allebei de dagen uitslapen maar of zaterdag of zondag. 

3. Mijn bril vaker dragen. 
Dit probeer ik al enkele jaren en het lukt me eigenlijk alleen tijdens m'n examens. Dus, voortaan gaat m'n bril altijd (in z'n doosje) mee in m'n tas naar school. Lijkt me een goede deal om zo te proberen hem vaker te dragen. 


4. Mijn springuren nuttig gebruiken
M'n lesrooster van volgende week geeft op twee dagen al 5 springuren (de ene dag 2, de andere 3) en dat is veel tijd die je oftewel kunt verspillen oftewel nuttig kunt gebruiken. Ik kies er dus voor om die voortaan goed te gebruiken. Al is het maar lezen i.p.v op facebook zitten. Het is nuttiger. Maar natuurlijk ga ik in de loop van het jaar springuren wel gebruiken om voor school te werken.

5. Mijn tijd beter indelen
En voor mij wil dit zeggen; een goede agenda zoeken en die ook fatsoenlijk leren gebruiken zodat ik niet alles moet onthouden of op aparte briefjes moet schrijven die ik toch kwijtraak. 

6. Ordelijker zijn
Ik ben een en al choas. Niet enkel qua spullen maar ook mentaal. Daarom ga ik proberen om via materiĆ«le orde ook m'n gedachten te kunnen ordenen. Dus geen losse papieren meer kwijtraken en vooral m'n kamer wat netjes krijgen en zo houden. 

7. Op m'n taal letten.
Zoals jullie al dan niet weten, ga ik voor leerkracht secundair onderwijs studeren en het lijkt me best nuttig dat ik dan verstaanbaar ben en toch redelijk AN praat. Desnoods niet met de perfecte uitspraak maar wel qua woordkeuze. 

Zo, dit is al een heel lijstje. Waarschijnlijk had ik, als ik moeite deed, nog wel wat meer erbij kunnen zetten maar ik denk dat dit al werk genoeg wordt. 

Zijn er dingen waar jij aan wil werken?

Liefs
Veronique

2 opmerkingen: