zaterdag 21 september 2013

5 must see movies: comedy

Mijn smaak qua films is nogal uiteenlopend en daarom vind ik het moeilijk om favorieten lijstjes te maken, dit zou gewoon zoveel onrecht doen aan andere films. Daarom heb ik voor jullie vandaag 5 films uit het comedy genre die ik aanraad en eventueel wel tot mijn 'top zoveel' zouden kunnen behoren. Voor de mannen (ja, ook jij Jeroen!) geen paniek, het zijn deze keer dus geen typische vrouwen-bleitfilms! 

As usual, benieuwd naar de lijst? Klik op meer lezen. 

1. American Pie; Reunion

Eigenlijk zou ik alle American Pie-films met de originele cast kunnen aanraden maar dan zat ik al aan 4 van de 5 en dat zou nogal eentonig zijn. Vandaar dat ik kies voor de nieuwste. 
Informatie van Cinenews.be:
"In de comedy American Pie: Reunion keren alle American Pie-personages, die we een kleine tien jaar geleden hebben leren kennen, terug naar East Great Falls voor hun high-school-reunie.  Tijdens één weekend komen ze erachter wat er is veranderd, wie er niet is veranderd, en dat tijd en afstand vriendschapsbanden niet kunnen verbreken.   In de zomer van 1999 probeerden vier jongens uit Michigan hun maagdelijkheid te verliezen. In de jaren daarna zijn Jim en Michelle getrouwd, is het uitgegaan tussen Kevin en Vicky en Oz en Heather zijn uit elkaar gegroeid. Deze vrienden voor het leven halen nu herinneringen op en raken als volwassenen weer geïnspireerd door de hormonaal gefrustreerde tieners die een legendarische comedy opleverden."
Ik hou van de American Pie's en als je houdt van die typische teenage/collegefilms (die soms misschien er een beetje over gaan) dan is deze zeker iets voor jou! 

2.  The Hangover

Ook hiervan zou ik ook de tweede kunnen aanraden maar we zullen het hier maar bij de originele houden. Wie deze film niet kent, shame on you! Maar voor die enkelen zal ik het kort uitleggen: 

Een groepje vrienden gaat naar Las Vegas voor een vrijgezellenavond en zoals altijd in Las Vegas, vloeit de drank rijkelijk met alle gevolgen... De bruidegom raakt vermist en niemand weet waar hij naartoe is. (Blackouts all the way!) Zijn vrienden moeten hem dus dringend terugvinden, maar dit loopt niet van een leien dakje

Aanrader. Een van de betere komedies die gemaakt zijn!

3. Rat Race

Om ter snelst bij het geld, dat is waar Rat Race over gaat. En de deelnemers doen al het mogelijke om eerst te zijn. Met hilarische scènes als uitkomst maar wat had je verwacht als je al weet dat Rowan Atkinson erin meespeelt. 

4.The Change-up

Stel je het eens voor dat je als eeuwige vrijgezel en womanizer ineens wakker wordt in het lijf van je beste maat die getrouwd is en kinderen heeft. Vergeet natuurlijk zijn serieuze job en het serieuze voorkomen dat erbij hoort niet. Natuurlijk is het andersom ook niet alles. Je bent al een tijdje brave huisvader en dan ineens kun je weer doen en laten wat je wilt. Je snapt al wel dat dit niet zonder slag of stoot verloopt. Net dat vinden wij dan weer zo leuk om te zien! 

5. Grown Ups

Ook hiervoor verkies ik het om weer de informatie van op cinenews te gebruiken:
"een komedie over 5 vrienden die als kind samen basketbal speelden. Na vele jaren komen ze opnieuw samen bij het overlijden van hun basketbalcoach uit hun kindertijd. Samen met echtgenotes en kinderen brengen ze het weekend van 4 juli samen door in het huis aan het meer waar ze vele jaren voordien hun eerste en enige kampioenschap vierden. Ze nemen de draad terug op en ontdekken dat ouder worden niet per sé synoniem is van 'volwassen worden' ."

Zo, dit waren 5 must see comedies! Laat even achter bij de comments welke komedies jullie nog goed vinden. 

Liefs
Veronique 

Bronnen foto's: www.cinenews.be & www.imdb.com

1 opmerking: