donderdag 8 augustus 2013

Julie : DIY Cocktail

D.I.Y Cocktail

Onder het motto ‘Do It Yoursef’ besloot ik om eens een cocktail te maken! Ik geef toe dat ik ge├»nspireerd raakte bij mijn favoriete cocktailbar in Turnhout en omstreken: de Candela. Toen ik er was zag ik dat er enkele nieuwigheden op de kaart stonden, die ik uiteraard eens graag wou uitproberen! Hetgene het meeste van mijn aandacht trok was de ‘Michelle’s apple pie’. Het was een shotje met appelsap, 43 en kaneel. En God wat smaakte dat heerlijk!!! Ik vroeg onmiddellijk of ze er geen volledige cocktail van konden maken, aangezien een shotje natuurlijk niet zo erg veel is…
Feit is dat zowel appelsap als 43 al best zoet zijn… Daarom besloot ik thuis eens een poging tot cocktail maken te doen! Het beste wat hierbij zou passen is wodka, bacardi of gin. Bij een gebrek aan die eerste twee besloot ik om hem met gin te maken! Hieronder even alle benodigdheden voor mijn cocktail:

- groot glas
- ijsblokjes
- gin
- 43
- appelsap
- eventueel: kaneelHier onder even op een rijtje welke producten ik precies gebruikt heb:


Voor ik aan de slag ging nam ik een groot long drink glas en deed ik er een stuk of 4 ijsblokjes in. Daarna goot ik er 5cl 43 in, gevolgd door 5cl gin. De overgebleven ruimte in mijn glas heb ik benut door er appelsap in te gieten. Welke appelsap je gebruikt is volgens mij niet van belang, maar best geen troebel appelsap lijkt me dan…

Zelf hebben we helaas geen kaneel poeder in huis, dus dat kon ik er niet bijvoegen! Het zou echt dat tikkeltje extra geven aan de cocktail maar niet iedereen is fan van kaneel! Daarom is het ook optioneel te gebruiken.


Ik vind mijn cocktail persoonlijk erg geslaagd en zou dit echt aanraden als zomers drankje! Zouden jullie deze cocktail zelf ook maken? Of wat is jouw favoriete cocktail?

Julie x

1 opmerking:

  1. Leuk idee, ga ik ook eens proberen! zeker laten horen als je nog zo'n originele receptjes hebt!

    BeantwoordenVerwijderen