zondag 25 augustus 2013

16-/17-jarigen in de trein

In de trein zitten vind ik meestal best wel oké. Zeker wanneer ik rustig muziek kan luisteren en/of een boek lezen. Dan ben je helemaal afgesloten van de verhalen van de mensen rond jou. Helaas had ik donderdag mijn Ipod niet bij en moest ik nog enkele hoofdstukken leren voor het examen van vrijdag. Dus besloot ik in de trein al maar wat verder te doen om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. 

Tot in Lier ging het geweldig, ik ging vooruit als een trein (See what I did there? :D). In Lier moest ik dan overstappen en ook op het perron kon ik nog rustig doorleren. De trein naar Leuven was wat anders. In de vierzit naast de mijne zaten drie jongens van rond de 16/17. En praat dat die bij hadden. Zelfs meer praat dan drank en dat was al heel wat. De woorden die ik er nog van onthouden heb, zijn 'muilen', 'wijfen', 'naar de haaien zijn' en 'smoren'. Inclusief zakje wiet dat ze bijhadden. 

Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen dat met hun lawaai en gezever, er van leren toen niet meer veel in huis kwam. Ettelijke malen wou ik hen toesnauwen dat ze hun 'bakkes' (pardon my French) moesten houden. Gelukkig voor die mannekes ben ik een van die bescheiden Belgjes die niemand willen storen en zich nog zouden excuseren voor het feit dat ze aan het ademen zijn en dat dat mensen zou kunnen storen. Dus zuchtte ik eens, smste ik naar Julie en liet het allemaal maar begaan.

Toen ze uitstapten (ook in leuven nota bene!) zochten ze de uitgang en de bussen. Uiteraard kwam toen het egoïstje in mij naar boven en heb ik ze niet geholpen. (hihi.) Jammer genoeg zagen ze mij precies wel als een moederkloek want ze volgden mij netjes naar de uitgang. Ik ben al blij dat ze niet bij mij in de bus kwamen zitten om mee naar m'n kot te gaan. ;) 

Jaja, ik heb mogen aanhoren dat Janne goed kan 'muilen', Charlotte best wel oké is omdat ze dikke tieten heeft en nog een andere heeft een lach die de ene wel schattig vond maar de andere niet kon uitstaan. Ik heb ook geleerd dat een Justin Bieberkapsel nog altijd in is op die leeftijd. En dat in witblond zelfs. Het ventje zag er uit als iemand van niets maar had wel de grootste mond. 

Die jeugd van tegenwoordig toch... *knipoog*

Liefs
Veronique

4 opmerkingen:

 1. Charlotte Vercammen14 oktober 2013 om 14:17

  Ja mijn leeftijdsgenoten zijn grotendeels wel zo... maar niet enkel mijn leeftijdsgenoten want ik kan echt wel zeggen dat sommige volwassenen net zo erg zijn... Jongeren worden als 'slecht' ondervonden omdat ze smoren en drinken op straat, terwijl volwassenen dit thuis kunnen doen. Het verschil is dus dat volwassenen meer rekening houden met wie en waar ze zulke praat houden/smoren/drinken zodat anderen er minder of geen last ervan ondervinden. Spijtig dat je het wel zo laat overkomen dat de hele jeugd 'naar de klote is' (om mijn taalgebruik er toch wat jeugdiger te laten uitkomen want zo praat de jeugd volgens jou :-p). Ik vind trouwens ook niet dat je kan zeggen dat het gaat om de jeugd van tegenwoordig gaat want net zoals nu had je vroeger de gabbers die ook vaak onder invloed te vinden waren. Kort samengevat: Drank en drugs zijn van alle tijden en enkel op het vlak van ze hebben een 'grote praat' gekregen geef ik je gelijk. :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet het ook wel met een korrel zout nemen hoor maar mij ging het over die ene situatie toen die mij stoorde. Ik vond hun manier van doen gewoon marginaal.. Ik wou niet veralgemenen. X

   Verwijderen
  2. Charlotte Vercammen14 oktober 2013 om 14:30

   Ik begrijp het :) X

   Verwijderen