woensdag 3 juli 2013

Julie: Review: Side Effects

Review: Side Effects

Dat Nick en ik graag (en veel) series kijken is al lang geen geheim meer. Maar af en toe kijken we ook graag naar films! Ik deed al enkele movie must see’s, en deze keer kies ik er voor om een review te maken van de film die we op een zondagnamiddag gekeken hebben: Side Effects.Zoals je misschien al kan zien is het een film met Jude Law én Channing Tatum!
Korte info: Dokter Jon Banks (Jude Law) is een ambitieuze jonge psychiater die zichzelf wil bewijzen. Als zijn nieuwe, zwaar depressieve patiënte Emily (Rooney Mara) niet op de gangbare medicijnen reageert, besluit hij om als laatste redmiddel het nieuwe medicijn 'Ablixa' voor te schrijven. Het medicijn werkt: Emily wordt langzaam beter. Maar dan wordt haar echtgenoot (Channing Tatum) op brutale wijze doodgestoken en de politie vindt Emily met het mes in haar handen. Ze heeft echter geen flauw idee wat er gebeurd is…

Regie: Steven Soderbergh
Duur: 106 minuten
Genre: Psychologisch drama, crime
Originele taal: Engels | Kinderen toegelaten

Ik vond de film vooral een beetje… raar. Ik kan het niet anders beschrijven, hij was gewoon raar! Als je ooit The Eternal Sunshine of the Spotless Mind gezien hebt, of The Virgin Suicides, weet je wat ik bedoel… Niet dat een van deze drie films slécht is, ze zijn gewoon bizar… Ik vond Side Effects op zich geen slechte film… Het plot is zeker iets dat je niet zou verwachten, dus dat is zeker positief!  Er zit geen actie, komedie of romantiek in… Het is echt een psychologisch drama. Er komen geen vieze dingen in, dus een thriller zou ik het zeker niet noemen, het is dan ook kinderen toegelaten. Hoewel ik denk dat kinderen deze film zeker niet zouden snappen…

Ik zou de film een 7/10 geven. Ik vond hem niet ‘wauw, geweldig!’ maar ergens is het verhaal zo goed bedacht dat het me echt niet eerlijk lijkt om minder dan een 7 te geven!

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten