dinsdag 2 juli 2013

Julie: Boekenpost

Boekenpost

Ik lees erg graag en nogal veel. Veronique leest nog veel sneller als ik, maar daar gaat het uiteindelijk ook niet om! Ik heb sinds april echter wel erg veel boeken gekocht… Ofja, sommige heb ik niet moeten betalen, maar ze nemen wel plaats in mijn boekenkast in beslag! ;-) Daarom leek het me leuk om jullie hier even een overzicht van te geven. Degene die ik al gelezen heb zal ik ook beoordelen.

Holly’s inbox – Holly Denham (Gratis meegenomen op vakantie)


Korte inhoud: Maak kennis met Holly Denham! Het is haar eerste dag als receptioniste bij een investeringsbank in Londen, en aangezien ze absoluut niet wordt gehinderd door relevante ervaring, valt dat helemaal niet mee. Voeg daar haar knettergekke vrienden, behoorlijk aparte familie en roddelende collega's aan toe, en je zult begrijpen dat Holly's mailbox een bron van plezier, drama, schandaal en zelfs romantiek is...

Sinds februari 2007 is www.hollysinbox.com een fenomeen op internet. Duizenden bezoekers van over de hele wereld loggen dagelijks in om Holly's e-mails te lezen. Deze roman vertelt Holly's hele verhaal.

* Gelezen: Leuk boek, in het begin verwarrend omdat het enkel  e-mails zijn. Het is niet echt een verhaal zeg maar… Het is wel erg grappig om iemands e-mails te lezen terwijl je die van je zelf vaak enorm lang ongeopend laat staan. Het is een boek van een dikke 600 pagina’s maar het leest enorm vlot! 

Score: 7.5/10


Slaap zacht – Gwen Hunter (Gratis meegenomen op vakantie)


Korte inhoud: Als forensisch verpleegkundige is Ashlee Davenport wel wat gewend. Wanneer slachtoffers van misdrijven in haar ziekenhuis belanden, is het haar taak eerst de sporen op het lichaam veilig te stellen. Toch is er van haar professionele houding weinig over wanneer ze op een dag op het landgoed van haar familie een kleine rode gymschoen vindt met een teen erin. Het lukt haar toch om bewijzen te verzamelen, en die leiden naar het lichaam van een vermist meisje, dat niet ver van haar huis begraven ligt. Al snel blijkt dat deze moord grote overeenkomsten met een aantal andere vertoont. In alle gevallen gaat het om blonde, jonge meisjes, die zijn begraven in ondiepe graven, omringd door allerlei attributen en met op hun lichaam een vel handgeschept papier met een cryptisch vers. De FBI begint een klopjacht op de moordenaar, en Ashlee wordt aan het onderzoeksteam toegevoegd. De tijd gaat dringen als er opnieuw een meisje verdwijnt, en de moordenaar het ook op Ashlee gemunt lijkt te hebben...

* Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar het lijkt me eigenlijk best spannend! Volgens mij wordt dit het volgende boek dat ik ga lezen… 

Score: /

Houvast – Harlan Coben (Gratis meegenomen op vakantie)Korte inhoud: Tia en Mike Baye hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adams computer waarmee ze zijn mail kunnen lezen zonder dat hij het weet, en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: 'Hou je gedeisd en alles komt goed.' Tia en Mike Baye zullen voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden: wil je echt álles van je kinderen weten?

* Gelezen: Ik had iets meer van dit boek verwacht. Het boek komt eigenlijk best traag op gang, met allerlei verhaallijnen die niets met elkaar te maken hebben, op het eerste zicht. Uiteindelijk werd het boek nog wel beter! Maar ik ben thrillers van Tess Gerritsen gewend, en dan is dit boek zeker geen tópper. Maar op zich wel een goed boek… 

Score: 7/10

De ontmoeting – Nicholas Sparks (Gratis meegenomen op vakantie)


Korte inhoud: Op de dag dat zijn 29-jarige vrouw dodelijk verongelukt, staat het leven van de 31-jarige Miles Ryan, sheriff in North Carolina, stil. Na het ongeluk is de chauffeur doorgereden en na twee jaar is nog niet bekend wie de dader is. Miles voelt het als een persoonlijke mislukking dat hij de dader niet heeft kunnen vinden. Zijn zevenjarig zoontje, Jonah, zit op school en kan niet meekomen. De gesprekken die Miles met de schooljuffrouw voert en het intensieve programma dat zij voor Jonah opstellen, verdiepen hun contact en zij worden verliefd op elkaar. Dan volgt de ontknoping, een overweldigend geheim waardoor hun liefde zwaar op de proef wordt gesteld.

* Dit boek heb ik nog niet gelezen. Iets aan de cover doet me telkens twijfelen… En dan kies ik uiteindelijk telkens voor een van de andere boeken die nog ongelezen in mijn kast staan! 

Score: /

De huwelijksval – Jennifer Probst (€ 12.50)Korte inhoud: Italiaanse miljonair zoekt nepverloofde. Als tegenprestatie tot alles bereid... Om gehoor te geven aan de wens van zijn overleden vader is de onweerstaanbare miljonair Michael Conte op zoek naar een verloofde. Een bruid die bij zijn traditionele Italiaanse familie past. En hij heeft haast, want alleen als hij verloofd is mag zijn zus trouwen. In het geheel niet van plan zich echt vast te leggen, vraagt hij de vurige en eigenzinnige fotografe Maggie Ryan ten huwelijk. Als zij ermee instemt zijn 'verloofde' te zijn tijdens een tripje naar Milaan, belooft hij niet meer te flirten met Maggies beste (en getrouwde) vriendin Alexia. Maar eenmaal in Italië spatten de vonken ervan af tussen Michael en Maggie. Is een huwelijk dan toch een verleidelijke val?

* Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar dat doe ik waarschijnlijk na ‘Slaap Zacht’. Ik heb het eerste boek uit deze reeks wel gelezen en dat was een fijn boek. Geen grote literaire topper, maar een luchtige chicklit. Ideaal om te lezen vlak voor je gaat slapen, zoals ik altijd doe! 
Score: /

Vriendinnen boven alles – Ann Brashares (€15.95)Korte inhoud: Tien jaar geleden raakten ze hun gezamenlijke spijkerbroek in Griekenland kwijt, maar Tibby, Lena, Carmen en Bridget zijn nog altijd elkaars steun en toeverlaat. Of niet...? Wanneer de vier vriendinnen een uitnodiging van Tibby ont­vangen met daarbij een vliegticket naar Griekenland, kunnen ze haast niet wachten om hun vriendschap nieuw leven in te blazen. Maar eenmaal op het Griekse eiland aangekomen, blijken de zaken heel anders te liggen. Kan hun vriendschap deze schok te boven komen?

* Momenteel aan het lezen: Ik ben al jaren ongeteld fan van deze boeken. Ik maakte zelfs ooit een boekbespreking van het eerste boek. Ook de beide films vind ik super mooi en zelfs ontroerend. Ik heb dus alle andere boeken uit deze reeks ook gelezen. De gebeurtenis waar het over gaat in de korte inhoud komt echt als een schok, en het was er eentje die ik niet leuk vond. Ik kan het zelfs nog steeds niet accepteren, haha! Het boek gaat over ’10 jaar verder’ in het leven van Tibby, Carmen, Lena & Bridget en dat merk je ook. Het boek gaat dieper dan de andere, minder luchtig… 

Score: 8/10

De storm profeet –Hector Macdonald (Gekregen van Nel, op vakantie)Korte inhoud: Wanneer de hartsvriendinnen Petra Woods en Kirsten McKenzie voor een korte vakantie naar Afrika gaan, ontmoeten ze daar Moses. Deze jongen, zo gaan de geruchten, zou een ziener zijn, een profeet. Als publiciteitstunt voor de bank waarvan zij de eigenaar is, besluit Kirsten hem mee terug te nemen naar Australië.
In Australië aangekomen doet Moses drie voorspellingen: hij zal er sterven, de schepen die deelnemen aan de zeilrace van Sydney naar Hobart zullen vergaan, en Petra en haar verloofde zullen uit elkaar gaan. Petra, die voor de kustwacht van Sydney werkt, weigert te geloven in Moses' gave en de juistheid van zijn voorspellingen. Maar wanneer een stormfront op de oceaan langzaam maar zeker richting Australië schuift, begint ze te twijfelen. Zal zijn profetie bewaarheid worden en zijn de schepen in gevaar? Kirsten is aan boord van een van die schepen. En als deze ene voorspelling klopt, zullen de andere twee dan ook uitkomen?

* Nog niet gelezen. Dit boek heb ik gekregen van iemand op vakantie. Zijzelf had het ook gekregen, met de boodschap om het zelf ook verder te geven. Nadat ik het gelezen heb zal ik dan dus trouw de ketting verder zetten. Vero, kan je al raden dat dit boek nadien het jouwe wordt? ;-) 

Score: /

Mini Shopaholic – Sophie Kinsella (€ 12.50)


Korte inhoud: Becky Brandon (geboren Bloomwood) is dol op haar tweejarige dochtertje. Maar de opvoeding van Minnie valt vies tegen. De kleine meid heeft al op prille leeftijd een verzameling Dolce & Gabbana-laarsjes en kasten vol designkleding. Haar favoriete woordje is 'hebben' en overal waar ze komt, van de peuterspeelzaal tot Harrods, laat ze enorme puinhopen achter. Van wie zou Minnie dat toch hebben? Becky is ten einde raad. Haar man Luke zit na de dood van zijn geliefde stiefmoeder ook al niet lekker in zijn vel. Becky besluit hem op te fleuren met een geweldige surpriseparty. Dat is het begin van vele gênante leugentjes om bestwil - tot de zaken wederom gierend uit de hand dreigen te lopen.


* Gelezen. Ik heb het boek technisch gezien niet zelf betaald, maar gekregen van Nick. Gewoon, zomaar! Omdat ik het wou hebben! Lief he? =$ Het is een ENORM leuk boek! Van degene uit deze post (die ik gelezen heb althans) veruit de leukste! Ik ben een fervent lezer van de Shopaholic-reeks, en ik hoop dat ze nooit stopt met deze te schrijven. De boeken blijven verbazen en ze zijn echt hilarisch grappig. Ik heb meermaals hardop gelachen, en dat is waar een goeie chicklit om draait voor mij! Het leest als een trein! 

Score: 9/10

Julie x

1 opmerking:

  1. In de tijd tussen dat ik de post geschreven heb en dat hij online gekomen is heb ik slaap zacht en de huwelijksval ook gelezen! ^^

    Slaap zacht zou ik zeker en 8/10 geven omdat ik hem beter vond dan houvast en omdat hij best spannend was!

    De huwelijksval wil ik een 8.5/10 geven omdat ik het echt een fijn en vlot boek vond om te lezen! :-) Nog beter dan het eerste deel uit de reeks!

    BeantwoordenVerwijderen