woensdag 3 juli 2013

Houdbaarheid make-up

Een paar dagen geleden las ik ergens op internet nog iets over de houdbaarheid van make-up. Hier werd er gezegd dat je moet letten op de houdbaarheid op de verpakkingen (meestal een potje met een getal in, dit getal staat voor het aantal maanden). De houdbaarheid zou ingaan wanneer je het opent en volgens hen kon je het best je make-up weggooien wanneer deze datum werd overschreden. 

Zou jij na 2 jaar je dure Dior oogschaduwpalette weggooien, puur omdat de zogezegde houdbaarheidsdatum verstreken is? 

Wat make-up en verzorgingsproducten betreft, vind ik het veel belangrijker om te luisteren naar je gezond verstand en zelfs je buikgevoel. Het hangt van zoveel meer af dan puur de tijd die verstreken is. Als je proper omgaat met je producten (kwasten gebruiken, zorgen dat er geen water mee in aanraking komt...) dan kunnen producten veel langer meegaan dan wat er op het potje staat. 

Hoe weet je dan wanneer een product wel 'slecht' is? Heel simpel, kijk naar de consistentie. Kleurverandering? Dit wijst er op dat er iets niet pluis is en dus kan het weg. (Bij nagellakken kun je eventueel wel eens schudden) Of als een product niet meer ruikt zoals het hoort te ruiken, gewoon weg ermee! 

Er zijn wel bepaalde producten die je best regelmatig opnieuw gebruikt omdat hun werking vermindert of omdat ze nogal gevoelige plaatsen bereiken. Onder de eerste categorie kunnen we zonnebrandcrème plaatsen. Deze werking wordt minder naargelang het langer open staat (dan spreek ik over jaren, geen weken of maanden) maar ook hier geldt wel, kijk naar de kleur en 'vorm' van het goedje. Tot de tweede categorie horen mascara's, deze zou je zogezegd om de drie maanden moeten vervangen. Dit doe ik zelf ook niet hoor, maar ik doe ook geen jaren met dezelfde mascara. Mochten je ogen beginnen prikken nadat je een mascara al lang gebruikt, gewoon weggooien die handel en en nieuwe kopen. 

Over het algemeen kunnen droge poeders dus eigenlijk het langste mee omdat daar geen vocht inzit. Mits je ze natuurlijk juist gebruikt en proper gebruikt. 
Mocht je nog iets duidelijkere uitleg willen, hieronder vertelt Mascha van Beautygloss in een filmpje er wat meer over:


Liefs
VeroniqueGeen opmerkingen:

Een reactie posten