woensdag 26 juni 2013

Sushi & Zeewiersalade

De meeste beautybloggers vinden sushi heerlijk. Sommigen zouden het wel elke dag kunnen eten en ik geef ook toe dat het er heel erg lekker uitziet. De laatste keer dat ik sushi heb gegeten, vond ik ook dat het best goed meeviel en zelfs nog best lekker was. Totdat ik besefte dat m'n portie veel te groot was en ik het tegen dat ik in de helft zat al beu was gegeten. 


Afgelopen weekend zag ik een bakje staan bij de Jumbo en ik dacht: "Kom, laat ik het nog maar eens proberen... 4e keer goede keer?" En wat later kwam ik bij de Albert Heijn een bakje zeewiersalade tegen. Dat heb ik dan ook maar meegenomen, leek me wel mooi samenpassen. 

Gisterenavond was het dan zover, ik zou de sushi en zeewiersalade gaan opeten. Ik scheurde de folie van het zeewier en er kwam me een geur tegemoet die ik ergens van kende maar die helaas niet veel goeds voorspelde. Ik nam een hapje en was in staat om het meteen weer uit te spugen. Dit was echt niet mijn ding. Helaas, zoals jullie al wel gemerkt hebben, ben ik op het vlak van eten, geen opgever. Ik besloot nog een hapje te nemen. Dit smaakte al beter. 

Een hapje sushi dan maar... Tiens, in m'n herinnering smaakte dit toch stukken beter seg... Ik schakelde weer over naar een hapje zeewier. Dit ging wel. Dan weer een hapje Sushi. Ik besloot zelfs de sushi voor de rest maar gewoon ineens op te eten. "Dan was ik er vanaf". Hierna besloot ik ook op deze manier de zeewiersalade op te eten. Twee grote happen later was ik er klaar mee... Of met andere woorden: ik was het zo beu dat ik het zelfs niet meer ingeslikt kreeg... 

Het wordt me dus alsmaar meer duidelijk dat de Japanse keuken niet echt mijn ding is... De sushi slaag ik voortaan maar gewoon over en als ik nog eens iets groens wil eten, zal ik wel kiezen voor rucola of ijsbergsla... Neen, geef mij echt maar gewoon wat mama klaarmaakt en lekkere pasta's. Dan ben ik voortaan al wel gelukkig! Kunnen jullie geloven dat ik de karakollen die ik vorige zomer op de kermis in Turnhout heb geproefd/gegeten, veel lekkerder vond? En dat zijn dan slakken! 

Gelukkig besloot ik gisterenavond relatief vroeg avondeten te eten en kon ik iets later -als de vieze smaak van sushi weg was- nog even een bagel opwarmen en deze eten... Veel beter! 

Eten jullie graag sushi? En wat denken jullie over een zeewiersalade? 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

 1. Ik hou niet van rauw, ik hou niet van rijst en ik hou niet van rubber (aka dat zwarte, ranzige stuk rond sushi) en zeewier mag van mij mooi in de zee blijven.

  Hier ook geen fan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat randje rond de sushi is ook zeewier! Haha! :p Op zich lust ik sushi wel, maar dan echte verse en maar voor 2 stukjes ofzo! :p Dit was gewoon echt m'n ding dus niet.. Zeker dat zeewier, neen, dat mag in het vervolg inderdaad in de zee blijven. Hoewel, ik heb dat ooit bij de Weerelt eens gegeten en daar vond'k het wel lekker...

   Verwijderen