vrijdag 28 juni 2013

Recept: Pasta met roerei


M'n creativiteit komt tot uiting wanneer mijn slechte kantjes zich laten zien. Zo was ik enkele weken geleden te lui om naar de winkel of de frituur te gaan en had ik enkel nog wat restjes in huis. Toen heb ik wat gegoogled - puur om te kijken of andere mensen al eens pasta met ei gegeten hadden - en begon ik eraan. 

Wat ik aanraad voor 1 persoon:
- Pasta (dit moet je zelf wat inschatten)
- 2 schellen hesp
- 2 schellen kaas 
- een halve ui
- 2 eitjes
- Paprikapoeder, peper, zout & knoflookpoeder naar smaak


Hoe ik te werk ging:
Ik begon met opzetten van de pasta zodat deze zeker klaar zou zijn tegen dat de rest klaar was. Je kan eventueel nog even wachten voor je aan de rest begint. (Of zelfs de pasta wat langer van tevoren klaar maken)

Daarna sneed ik de hesp en de ui in stukjes en deed ik deze in een pan waarin olijfolie al opgewarmd was. Ondertussen meng je de eieren met de kruiden en in dat mengsel doe je ook de kaas die je in  kleine stukjes scheurt. 

Wanneer de hesp en de ui de gewenste kleur/cuisson bereikt hebben, giet je het eiermengsel erbij. Dit laat je heel even doen en daarna ga je op tijd het eens doorroeren - aja, 'roer'ei! - 

Het is eigenlijk klaar wanneer jij wilt dat het klaar is. Voor de ene moet ei door en door gebakken zijn, terwijl het voor een ander iets natter nog mag zijn. Dit is wel aan te raden voor bij de pasta, anders kan het nogal snel droog worden. Eventueel kun je het wel wat vloeibaarder maken door er in de pan nog een klein beetje melk aan toe te voegen, maar dat had ik niet toen. 

Ik zou zeggen, probeer het eens! Het is echt verrassend lekker!

Liefs
Veronique

(Ohja, je kan als garnituur altijd nog wat 'groen' - bieslook of peterselie- erop strooien! 1 opmerking: