maandag 20 mei 2013

Turkije!

Nog 40 nachtjes slapen en het is zover! Ik ga zonniger oorden opzoeken, namelijk in Turkije. Marmaris om precies te zijn. Ik vertrek eind juni en ben weg voor een weekje. Maar niet getreurd, ik ga al het mogelijke doen zodat jullie toch nog posts krijgen van mij!


Het hotel waar ik en Elke naartoe gaan heet Pasa Bey. Dit is een klein hotelletje, relatief dicht bij strand en centrum. We hebben een all in dus we hoeven ons eigenlijk nergens zorgen over te maken, wat erg gemakkelijk is. Mochten we toch iets anders willen eten dan wat het buffet ons te bieden heeft, kunnen we nog altijd Marmaris in. 


In ons hotel zelf vind je een buiten - en buitenzwembad, fitness, hamam, sauna... Keuze te over aan leuke activiteiten als we niet te ver van het hotel weg willen gaan. Ook buiten het hotel is er vanalles te doen, zo kun je een boottocht maken van Marmaris naar Rhodos (als de prijs wat meevalt wil ik dit zeker doen), je kan naar de barstreet, naar de haven... 

Wat Wikipedia zegt over Marmaris:

Marmaris is een Turkse badplaats, gelegen in de provincie Muğla. Het heeft een inwoneraantal van 32.000 (2004), echter in de zomer kan het aantal inwoners een piek bereiken van rond de 200.000 mensen.
Marmaris is gelegen in een besloten baai, aan de Lycische Kust, vlakbij waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee elkaar ontmoeten. Het Griekse eiland Rodos is vanaf de zeekant van de baai met helder weer te zien. De stad heeft ook een uitgebreide jachthaven.

Het toerisme in Marmaris bestaat met name uit Engelsen, Nederlanders, Scandinaviërs en Russen en Belgen. Naast een grote bazaar heeft Marmaris twee uitgaanscentra (Barstreet en Long Beach). Op Long Beach komen voornamelijk Engelsen en Russen, terwijl de Barstreet grotendeels bevolkt is met Nederlanders, Turken en Scandinaviërs. In de Barstreet bevinden zich ook de grootste (openlucht-)discotheken.

Het strand van Marmaris is klein en smal. De stranden van onder andere het nabijgelegen Içmeler en het Cleopatra-strand zijn breder. Beide stranden zijn goed te bereiken met het lokale openbare vervoer.

Marmaris is naast een populaire badplaats ook een uitvalbasis naar Rodos. Daarnaast wordt het als uitvalsbasis voor vele dagexcursies gebruikt of langer durende bootvakanties. De bekendste excursies zijn:
Dalyan; modderbad, zwavelbad, koningsgraven, schildpadden strand en een jeepsafari door het achterland.
Duiktochten
Kaunos (ruïnes)
Pamukkale (kalk terrassen)
Efeze (ruïnes uit de Griekse oudheid


Ik kijk er echt al enorm hard naar uit!

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen