donderdag 23 mei 2013

Thee

Maandag heb ik ongelooflijk veel thee gedronken. Ja, je leest het goed, thee. Klinkt nogal saai, niet? Maar sinds maandag bij Laure drink ik niet veel anders meer. Gewoon lekker cosy met een tasje thee achter m'n bureau wat leren of werken aan m'n blog. Ik ontdekte ineens ook terug hoeveel soorten thee ik hier op m'n kot heb staan. Gewone earl grey, groene thee met appelsien, groene thee met citroenmelisse, zwarte thee met tropisch fruit... Tijd om die stilaan op te maken!


Thee heeft nog wel meer voordelen dan enkel dat het enkel lekker en gezellig is! Het is namelijk ook erg gezond! Naar het schijnt zou het zelfs je metabolisme vertellen, voornamelijk groene thee dan, waardoor je gemakkelijker vermagert. Dat klinkt interessant!

Je hebt witte, groene en zwarte thee. Het komt allemaal van dezelfde plant, het verschil zit 'm gewoon in wanneer het geplukt wordt en hoeveel anti-oxidanten de thee nog bevat. Het meest bekend is volgens mij de zwarte thee. Dit is eigenlijk de basic Lipton-gele-doosjes-thee. Het meest gezonde is de witte thee, deze bevat 3x meer anti-oxidanten dan de groene en de groene bevat dan weer 10x zoveel als de zwarte. 

Ikzelf zet de thee altijd gewoon in het kopje maar eigenlijk best vervelend om elke keer opnieuw water op te moeten zetten. Daarom dat ik eigenlijk eens ga kijken voor een leuke theepot. Ik ga dan misschien volgend jaar niet meer op kot zitten, maar voor thuis kan het ook gemakkelijk zijn! Misschien dat ik dan ook maar gewoon m'n waterkoker op m'n kamer zetten. 


Laure heeft echt een leuke theepot, maar ik vind hem een beetje te zwaar om zelf te kopen. :p Ohja, ze heeft er ongeveer zo eentje als op de foto hierboven. Mooi hé? 
Terwijl ik deze blogpost schrijf, staat het water op voor m'n 8e kop thee van vandaag. Zo geraak ik misschien eindelijk aan genoeg drinken op een dag. Gebeurt niet vaak bij mij!


Ik weet nog dat ik bij een 'zou je liever..?' geantwoord heb dat ik liever thee zou missen dan dat ik koffie zou moeten missen... Om heel eerlijk te zijn wil ik de keuze niet meer maken! 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen