donderdag 16 mei 2013

Tag: Als ik een... was dan was ik een ... #1

Vandaag heb ik voor jullie de helft van een tag. Waarom de helft? Omdat ik het anders nogal vrij lang vond worden (en langdradig) en zo kan ik toch proberen om zelfs tijdens m'n blok en examens nog regelmatig iets online te laten komen. Deze tag heb ik weer van www.teskuh.nl en het is de bedoeling dat je van elke categorie iets specifieks zegt wat jij dan zou zijn. 

Als ik een maand was, dan was ik augustus.
Dit is eigenlijk best gemakkelijk. Ik hou enorm veel van de zomer & ik ben geboren in augustus. Voila, keuze gemaakt! 

Als ik een dag was, dan was ik 
zaterdag.

Zaterdag is weekend, weekend is leuke dingen doen. En gaan werken. Gelukkig moet ik op zaterdag nooit vroeg gaan werken en heb ik nog tijd genoeg om andere dingen te doen. Ik twijfelde nog over vrijdag maar dan heb ik heel de dag les en moet ik nog thuis geraken. Daarom dus, zaterdag. 

Als ik een tijdstip was, dan was ik 
22u.
Omdat ik meestal pas 's avonds in de 'flow' kom om te beginnen leren of om dan te beginnen schrijven waardoor ik dus altijd nog vrij lang bezig ben met zulke dingen. Ik vind het niet erg hoor, ik wou soms gewoon dat ik overdag wat productiever kon zijn. 


Als ik een planeet was, dan was ik 
Venus.
Gewoon vanwege het cliché dat vrouwen zogezegd van Venus komen. 
Als ik een dier was, dan was ik 
een kat.
Een kat heeft een eigen willetje en so do I. Nog een andere reden is dat een kat (onze katten toch) het grootste deel van de dag ergens liggen te slapen en laat slapen nu net iets zijn wat ik erg graag doe. Ook hebben katten wel iets mysterieus en sommigen zeggen toch dat ik dat af en toe ook wel eens kan zijn. 
Als ik een richting was, dan was ik zuid.
Zuid doet me denken aan warmte en aangezien ik van kou niet veel moet weten lijkt dit me het beste geschikt voor mij.


Als ik een meubelstuk was, dan was ik een bed.
Uren kan ik in m'n bed doorbrengen & dus lijkt me dat het perfecte meubelstuk voor mij om te zijn.
Als ik een vloeistof was, dan was ik een wijn.
Als ik drink, drink ik meestal wijn. Voornamelijk droge wijn & af en toe kan ik wel eens droog uit de hoek komen (wat m'n antwoorden tegen sommigen mensen betreft toch.)


Als ik een gereedschap was, dan was ik een universeeltang.
Ik heb voor enkele dingen een hulplijn ingeschakeld, onder andere hiervoor. De uitleg die ik kreeg was: "Een universeeltang kan je voor veel dingen gebruiken, zoals je bij u ook voor veel terecht kunt."

Als ik een weersoort was, dan was ik onvoorspelbaar weer/een tropisch klimaat
Meestal schijnt de zon maar als het eens tegenzit dan is het geen miezerbuitje, neen, dan stormt het. Eventueel met de nodige windstoten erbij, genoeg regen en wat donder en bliksem. Het stopt waarschijnlijk even ineens als het gekomen is en dan schijnt weer de zon... 


Als ik een kleur was, dan was ik rood
Rood staat voor passie maar eigenlijk ook voor minder positieve dingen zoals bloed. Ik heb zo ook m'n positieve en negatieve kanten en wanneer ik iets wil doen, ga ik ervoor. Ik denk dat m'n blog hiervoor het perfecte voorbeeld is. 
Als ik een soort fruit was, dan was ik een framboos
Ik hou van de kleur & ik hou van de smaak. En het is minder standaard dan een aardbei! 
Als ik een geluid was, dan was ik gespin
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur
Happy Kitty, Sleepy Kitty, purr purr purr...
Een spinnende kat vind ik een enorm aangenaam geluid, dat werkt zo ontspannend!
Ik heb zelfs ergens gelezen dat dat helend werkt maar of dat echt waar is...
Als ik een element was, dan was ik vuur
Sowieso ben ik een leeuw van sterrenbeeld en leeuw is een vuurteken. Vuur kan langs de ene kant warmte brengen maar kan ook gevaarlijk zijn als je niet oppast. Misschien een toepasselijk quote uit een liedje van P!nk:

"Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die"

Deel twee volgt over enkele weken! 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen