dinsdag 28 mei 2013

Stoppen met roken.

Ik hoor het al bijna zolang als ik rook, dat ik moet stoppen. Dit gaat dan meestal samen met de vraag waarom ├╝berhaupt ben beginnen roken. Lang verhaal, maar geen excuus. Zoals jullie misschien wel weten heb ik in februari al een poging gedaan om te stoppen en is deze in maart helaas al mislukt. Bummer! 


Toen die mislukte, ben ik eigenlijk gewoon terug beginnen roken. Ik denk zelfs dat ik toen iets meer rookte als voor ik gestopt was. Niet zo positief dus. Maar goed, ik had nergens last van, niemand had last van mij dus ik negeerde de mensen hun gepreek maar en genoot tussendoor lekker van m'n safkes. Ik hoor Julie gewoon nog zuchten wanneer ik zei dat ik buiten een sigaret ging roken. 

Eind april kreeg ik ineens weer last van m'n allergie. Of toch ik dacht dat dat het was. Ik lag 's nachts weer wakker te hoesten tot 's morgens vroeg en ben hiermee toch maar eens terug naar de dokter gegaan. Het is niet zeker wat het is, zit nu met nogal wat medicatie om in te nemen. Wat de mogelijkheden zijn? Oftewel inderdaad die allergie waar ik al een tijd mee zit of ik heb gevoelige longen en licht astmatisch... Of zoiets. 

Dit laatste deed natuurlijk wel een belletje rinkelen. Roken is voor niemand gezond en in combinatie met gevoelige longen, leek het me helemaal niet slim om te blijven roken als ik nog van die hoest afwou. Het toeval bestond dat ik nog maar 1 sigaret in m'n pakje had, die rookte ik die avond rustig op en ik draaide de knop om. Of ik deed toch een poging tot. 8 mei was die woensdag dat ik naar de dokter ben geweest en ik besef dat het nog geen drie volledige weken zijn, maar ik hoop dat het deze keer gaat lukken.

Ik doe m'n best in ieder geval! De meeste mensen gaan nogal schrikken als ze dit lezen want nog niet veel mensen weten het. :)

Liefs
Veronique


2 opmerkingen:

 1. Als uw gezondheid u inderdaad al parten speelt lijkt stoppen me zeker het beste! :-)
  Niet alleen omdat ik dat altijd gezegd heb dus! ;-)

  Maar ik ben fier op u hoor!
  Elke dag dat je niet rookt! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, net je blog gelezen,, nders zou ik hier niet reageren natuurlijk.
  Je weet dat ik ook rook, of mss rookte.:)

  Je bent nog jong, probeer nu te stoppen, zeker voor je gezondheid.
  Niet alleen voor je gezondheid nu, maar voor je toekomst. Je zou eigenlijk je conditie eens moeten laten testen.
  Ik heb dit een aantal maanden geleden moeten laten doen voor rugschool, ik ws beschaamd over het resultaat.
  60-er in het lijf van een 40-er:

  Ik ben nu met vakantie, en probeer te stoppen met de hulp van Nicorette en wil het deze keer niet opgeven.
  Vandaag nog meer 3 trekjes gedaan, 3 teveel natuurlijk, maar ja de dag is hier nog niet om.

  Laten we er met z'n twee voor gaan deze keer, mss alles in een potje steken en kunnen dan samen eens goed kermis gaan vieren in augustus.

  Geniet van je nieuwe toekomst,

  Michel (je neef, weet je wel :))

  BeantwoordenVerwijderen