maandag 20 mei 2013

Spijt

Over spijt wordt enorm veel gezegd. Het zou zogenaamd altijd te laat komen (dit is waar!) maar wat minstens even waar is, is dat je beter spijt kunt hebben van iets dat je wel hebt gedaan dan van iets dat je niet hebt gedaan. Sommigen zullen hier niet mee akkoord gaan maar ik lig vaker wakker over kansen die ik niet heb genomen, dan over wat ik besloten heb wel te doen (en wat dan misschien minder leuk was dan verwacht).

Eigenlijk vraag ik me nu wel af waarom dat net zo is. Waarom je meer spijt hebt van dingen die je niet gedaan hebt dan van wat verkeerd gelopen is. Misschien omdat je als je iets niet probeert je altijd iets zult hebben van: "Wat als?" terwijl nu je het wel gedaan hebt, je iets hebt van: "Ik heb het tenminste geprobeerd!" Je zou ook totaal geen spijt mogen hebben van dingen die je wel gedaan hebt. Uiteindelijk was dat wat je op dat moment wou en als het toen juist voelde, zal het op een of andere manier ook wel een beetje juist geweest zijn. (klinkt dit logisch of ben ik maar wat aan het lullen in jullie ogen?)

Waarom ik het hier nu over heb? Ik merk gewoon aan mezelf dat ik vaker dan vroeger iets heb van:"Waarom niet?" Zo vroegen ze of ik nog mee weg ging gisterenavond, even iets drinken. Langs de ene kant was ik best wel moe maar ik had er ook wel zin in. Na even twijfelen had ik toch wel iets van:"Als het niet leuk is, kan ik nog altijd op tijd terug naar m'n kot vertrekken." Dus ben ik maar geweest en ik heb me nog best goed geamuseerd!

Al bij al denk ik eigenlijk dit: "Regrets and mistakes, they're memories made." Leer uit je fouten, of deze nu het wel of niet doen van iets zijn, maakt niet uit. Maak ze gewoon geen tweede keer. Nu ik dit zeg, denk ik ineens er aan dat ik ergens heb gelezen dat als je een fout tweemaal maakt, het geen fout is maar een keuze... : 


Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen