vrijdag 24 mei 2013

Recept: broodje tonijnsla

Ik heb zo lekker gegeten dat ik jullie het recept gewoon moet delen. Er zijn trouwens twee versies. De zogenaamde luiewijvenversie en de betere, de echte verse. Ik ga uiteraard het tweede aan jullie laten zien, anders zou het niet echt een recept zijn. Voor wie toch nieuwsgierig is naar de eerste versie: Koop gewoon tonijnsalade in plaats van het zelf te maken. (Ik vind die van de winkel 9/10 keer niet lekker, dus maak ik het zelf!)

Wat heb je nodig voor de tonijnsalade:
- een blikje tonijn op eigen nat
- peterselie (naar smaak)
- 1 ui
- 2 eitjes (hardgekookt)
- mayonaise
- peper & zout
(- beetje pijnboompitten als je dat lekker vindt)

Voor het broodje:
- een broodje (afbak, bakker...)
- tomaat
- slamengeling
- komkommer


Ik ben begonnen met het fijn snijden van de ui en van peterselie. Hierna heb ik nog tweemaal zoveel peterselie erbij gedaan, dit was wat weinig.


Ondertussen kook je de eitjes en wanneer ze klaar zijn pel je ze.


Tonijn uitgelekt en bij de peterselie en ui in een bakje gedaan.


Het lege blikje tonijn. :P 


Als de eitjes genoeg afgekoeld zijn, snij je ze ook in stukjes. Ik vind het gemakkelijker om eiwit en eigeel apart te doen, dit werkt properder. 


Wat fijngehakte pijnboompƮtjes en mayonaise erbij!


 En tadaa! Nog wat peper en zout naar smaak en de tonijnsalade is klaar.


Laagje tonijnsalade, tomaat, komkommer & sla. Eet smakelijk! 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen: