dinsdag 14 mei 2013

Julie: Karma


I guess karma comes back around

Ik geloof eigenlijk niet in van die typische, cliché uitdrukkingen… Maar over karma valt toch wel iets te zeggen! Maar eerst zal ik even zeggen wat er precies mee bedoelt wordt.
* Karma is een begrip uit het hindoeïsme en het boeddhisme, dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'actie' of 'daad'. In het dagelijks gebruik bedoelt men er vaak mee dat alles wat we doen, denken of zeggen weer naar onszelf terugkomt. Karma en zijn gevolg worden gezien als een natuurlijk principe, een wet van "actie en reactie". Er is dus geen God aan het werk die straft of beloont. Een goede daad heeft van nature goede gevolgen, slechte daden hebben van nature slechte gevolgen.

Ook in liedjes wordt het wel eens gebruikt. Denk maar aan Jessie J met Nobody’s Perfect: http://youtu.be/aSZVYZTze74
“I hate that I let you down, And I feel so bad about it, I guess karma comes back around. 'Cause now I'm the one that's hurting, yeah.”Eerst geloofde ik er natuurlijk ook vrij weinig van… Maar volgens mij kan het toch wel ergens kloppen. Wanneer je iets slechts doet, overkomt je nadien zelf iets slechts en andersom. Klinkt dit als klinkklare nonsens? Wel, ik heb het onlangs zelf ervaren! Toen ik met Nick aan het winkelen was in Antwerpen gingen we naar de Fnac. Ik had oude boeken bij en die kon je inruilen voor kortingsbonnetjes. Ik had wel 15 boeken bij, en kreeg dan ook 15 kortingsbonnetjes. Zelf gebruikte ik er 2, ik gaf er 4 aan Nick (om op zijn werk uit te delen) en gaf er 1 aan Veronique. Met gevolg: ik had er nog 8 over… Dus besloot ik deze in de Fnac uit te delen aan mensen waarvan ik zag dat ze zeker iets gingen kopen! Ja, lief he? Ik moet zeggen dat ik van zoiets ongelooflijk zenuwachtig word en dat ik niet graag random mensen aanspreek… maar toch kan ik het iedereen aanraden! Je wil niet weten hoe blij mensen worden wanneer je ze iets gratis uitdeelt. Allemaal reageren ze even verbaasd, alsof ze willen zeggen ‘wauw, dat zoiets de tijd van tegenwoordig nog bestaat!’.Ik was daar natuurlijk al blij genoeg mee, met die lachende gezichten en vriendelijke woorden. Maar karma vond het niet genoeg blijkbaar, haha! Zondagavond moeten Nick en ik altijd hier thuis helpen, en na sluitingstijd dweilen we de hele zaak. Hiervoor moeten alle stoelen en dergelijke natuurlijk omhoog gezet worden, net als de paraplubak. Ik kan er echt pissig in worden als mensen het beschouwen als vuilbak in plaats van paraplubak, maar deze keer niet! Ik tilde hem op, keek er uit gewoonte eens in… En raad eens wat ik vond?... Een briefje van 10 (!) euro! Ja, echt waar. Thank you very much karma! Denk dus toch maar eens goed na over de dingen die je doet. Doe eens een keer een goeie daad, en wie weet word je er voor beloond!

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen