vrijdag 3 mei 2013

Julie: 30 Day challenge, dag 4


Day 4: Your views on religion

Mhm, geloof… Da’s een moeilijke! Ik ben zelf niet echt gelovig. Ik ben wel katholiek opgevoed in die zin dat ik gedoopt ben en beide communies gedaan heb. Later wil ik eigenlijk ook wel trouwen voor de Kerk. Ook al vind ik het een beetje schijnheilig, aangezien ik er anders nooit een voet binnen zet, ik vind trouwen voor de Kerk gewoon mooi omdat dat maar één maal kan.

Verder heb ik wel het grootste respect voor mensen die gelovig zijn. Ik vind het knap dat zij zich aan iets kunnen vasthouden waarvan ze nooit 100% zekerheid zullen hebben of het er nu is of niet. Het enige waar ik wel is last van durf hebben is bijgeloof. Niet in de zwartekattenspiegelslader-zin maar eerder als in de ‘ieder examen met dezelfde balpen schrijven’ of ‘altijd ‘wees voorzichtig’ tegen Nick zeggen als hij bij me vertrekt omdat ik denk dat als ik het één keer niet zeg er net dan iets zal gebeuren’ manier. Ook hoop ik ergens wel dat overleden mensen ons nog kunnen horen en zien. Gewoon omdat ik dat fijn zou vinden, weten dat ze nog ergens bij me zijn. Maar ik gelóóf het niet echt, ik hóóp dat gewoon…

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen