donderdag 2 mei 2013

Julie: 30 Day challenge, dag 3


Day 3: Your views on drugs, alcohol and smoking

Ik zal beginnen met het ene ding waar ik niks op tegen heb: alcohol. Ik drink zelf af en toe zeker eens graag een glas alcohol, en dan nog liefst samen met vrienden. Hoewel ik prima zonder zou kunnen is het toch iets dat ik gewoon gezellig vind om te doen. Overmatig gebruik vind ik dan weer wel niet fijn. Ik ben zelf niet graag dronken (vooral de dag nadien niet!) en ik heb er al helemaal een hekel aan om in de buurt te zijn van erg dronken mensen! Been there, done that.

Als tweede: roken. Zelf kan ik met veel trots zeggen dat ik nog NOOIT een sigaret aangeraakt heb. Ofja, toch niet om zelf te roken, maar dat snapte je vast al wel?! Roken heeft me nooit aangesproken, en gelukkig deden mijn vrienden dat ook niet. Ik had weinig vrienden en vriendinnen die rookten dus was er geen groepsdruk. Ik kan prima in het gezelschap zijn van rokers maar zelf zal ik er nooit aan beginnen. Ik vind het duur, ongezond, het stinkt en het is onnuttig. I rest my case.

Als laatste hetgene waar ik de grootste hekel aan heb: drugs. Ik ben er nooit mee in aanraking gekomen, tenzij je bedoelt ‘iemand een joint zien roken’.  Ik heb als kind vaak de √©rg negatieve gevolgen gezien van drugsgebruik, en geloof me, dat is genoeg om er een levenslange afkeer van te krijgen. Ik zou niemand laten vallen van mijn vrienden als ze drugs gebruiken, ik zou eerder proberen met hen te praten en hen er vanaf proberen te helpen. 

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen