donderdag 23 mei 2013

Julie: 30 day challenge, dag 24


Day 24: Your favorite movie and what's it about

Ik heb meerdere favoriete films! Ik deed ook al eens verschillende keren een Movie Must See op deze blog. Ik kies er nu voor om slechts een van deze te bespreken: The Notebook!

Algemene info: The Notebook is een film uit 2004 onder regie van Nick Cassavetes. Het is een verfilming van het boek van Nicholas Sparks. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ryan Gosling en Rachel McAdams.

Verhaal: Allie Hamilton is een rijk, 17-jarig meisje dat haar zomer doorbrengt in Seabrook. Daar ontmoet ze Noah Calhoun. Hij werkt op een houtzagerij met Fin, het liefje van Allies goede vriendin Sarah. Noah ziet Allie op de kermis en is op slag verliefd op haar. Eerst moet Allie niets van Noah weten, maar langzamerhand valt zij voor zijn charmes. Samen beleven ze een prachtige zomer vol liefde en hartstocht, maar de ouders van Allie keuren hun relatie niet goed. Noah verdient maar weinig geld en zij willen een goede toekomst voor hun dochter. Daarom verbieden ze haar Noah nog te zien. Allie en hij maken ruzie omdat Allie naar de universiteit in New York vertrekt en Noah achterlaat. Noah weet niet meer wat te doen. Allie verbreekt hun relatie uit wanhoop en verdriet, maar ze heeft er meteen spijt van en wil Noah opzoeken, maar haar ouders nemen haar mee terug naar huis. Fin stelt Allie gerust en zegt dat Noah haar zal schrijven, als hij wil. Dat doet hij, hij schrijft haar elke dag een brief, een jaar lang, maar ze blijven allemaal onbeantwoord. Hij denkt dat Allie niets meer van hem wil weten, maar Allie wacht op zijn brieven, die Allie's moeder stiekem achterhoudt. Na een jaar beginnen Noah en Allie aan een nieuw leven, zonder elkaar. Noah gaat voor de oorlog naar het front met Finn, die daar sterft. Allie geeft zich op als verpleegster voor de gewonde soldaten, en daar ontmoet ze Lon, een rijke man die haar ouders graag mogen. Allie verlooft zich met hem, maar Noah blijft in haar hoofd. Uiteindelijk besluit ze te kiezen tussen Lon en hem… Dit verhaal wordt door een oude man aan een dementerende vrouw voorgelezen.


Waarom moet je hem gezien hebben? Wel, het verhaal is gewoon super ontroerend. Het is een mooi verhaal en ik vind dat het super goed weergegeven wordt. De film is romantisch, maar zit ook vol drama. Misschien vinden sommige mensen hem te melodramatisch maar voor mij persoonlijk is deze film een topper. Mede door het feit dat mijn overgrootmoeder ook jarenlang dement geweest is denk ik… Toen het einde van de film naderde en het plot duidelijk werd ben ik dan ook beginnen huilen. Gelukkig hebben we deze film gewoon thuis gekeken en niet in de cinema. Ik kan hem echt iedereen aanraden om te kijken met iemand van wie je houdt. Dit mag je vriend, vriendin, zus of zelfs je kat zijn… Als je er maar om geeft!
De andere films die ik beschreef zijn: Pitch Perfect, The Hunger Games & Black Swan.

x Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen