zondag 19 mei 2013

Julie: 30 day Challenge, dag 20


Day 20: How important you think education is

Goh, ik vind deze vraag een beetje ‘stating the obvious’… Natuurlijk is onderwijs en opvoeding enorm belangrijk. Tegenwoordig zie ik vaak kinderen die ik graag nog eens zou willen héropvoeden. Het is belangrijk om je kind waarden en normen aan te leren van thuis uit. Onderwijs op school is één ding, maar leerkrachten kunnen de opvoeding niet overnemen. Ze kunnen kinderen dingen bijleren, en ze staan veel met hen in contact. Maar soms denk ik dat ouders er wel vanuit gaan dat zij al het werk in hun plaats gaan doen.

Ik voel me erg oud, maar soms denk ik nu ook al bij mezelf dingen over ‘de jeugd van tegenwoordig’ omdat ik mezelf best wel vaak erger aan bepaalde dingen die jongeren doen. Ik zou later graag met jongeren werken, hoewel ik me begin af te vragen of het dan vaak al niet te laat is. De opvoeding en ontwikkeling vindt al zoveel vroeger plaats dat het echt wel te laat is om iemands karakter te vormen. Daarom vind ik echt dat de ouders beter gaan moeten nadenken. Als peuter zijn bepaalde dingen nog schattig of grappig, maar hou er dan ook gelijk rekening mee dat je later een rotpuber in huis hebt!

Julie xGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen