zaterdag 18 mei 2013

Julie: 30 Day Challenge, dag 19


Day 19: Disrespecting your parents

Ik neem aan dat hier naar mijn mening gevraagd wordt over het niet respecteren van je ouders? Wel, laat me het zo zeggen: ik vind deze best moeilijk. Kijk, het is uiteraard niet netjes om je ouders niet te respecteren. Het zijn de mensen die jou op de wereld hebben gezet en om je geven. Maar dat wil niet zeggen dat ik vind dat je hun beslissingen of meningen altijd moet respecteren vind ik…

Momenteel zit ik thuis zelf ook met een probleem. Als alles goed gaat studeer ik af op 28 juni. Ik heb 4 jaar erg hard geknokt en gewerkt om dit diploma te behalen. Ik had in mijn eerste jaar 6 herexamens maar gaf niet op en bleef bij mijn keuze van Sociaal Werk. Het vooruitzicht van mijn diploma maakt me dan ook eerlijk gezegd erg trots, aangezien ik weet dat ik geen typisch studenttype ben… MAAR, ik heb dus een probleem. Mijn ouders (en grootouders nog) hebben dus de zaak bij ons thuis (’t Mosselhuis, in Turnhout aan het station). Mijn proclamatie zal plaatsvinden op een vrijdagavond, wanneer de zaak dus open is…

Nu wil ik uiteraard erg graag dat mijn ouders mee naar school gaan wanneer ik eindelijk mijn diploma (of toch alleszins mijn getuigschrift) in handen krijg. Maar zij zijn dus niet van plan om mee te gaan. Omdat het op een vrijdagavond is vinden ze het niet kunnen om de zaak te sluiten. Ze houden die 4 uurtjes dus liever open, dan naar het ‘once in a lifetime’ afstuderen van hun enige kind. Sorry, maar dit vind ik persoonlijk schandalig en ik kan echt niet vatten waarom ze dit doen. Dus momenteel kan ik deze challenge niet beantwoorden zonder te zeggen dat ik momenteel lijnrecht tegenover mijn ouder sta.
Mochten ze beslissen om effectief niet mee te gaan respecteer ik dit absoluut niet en zal ik erg gekwetst zijn. Dus mijn mening over ‘disrespecting your parents’? Het kan, zeker wanneer ze zelf onredelijk zijn.


Julie xGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen