maandag 13 mei 2013

Julie: 30 day challenge, dag 14


Day 14: Your earliest memory

Mhm, dit is best een moeilijke.. Ik dénk dat mijn vroegste herinnering een aan mijn overgrootouders is. Het is moeilijk om te zeggen of ik het me echt nog herinner, of dat het gewoon in mijn geheugen zit door de verhalen die ik er over gehoord heb of die ik op video gezien heb.
Maar ik weet zeker dat ik me nog iets van mijn overgrootvader herinner, en hij stierf geloof ik toen ik nog maar net geleden 2 jaar geworden was. Wat ik voor me zie, is hoe ik op zijn voet zit en dat hij het bekende ju-ju-paardje doet met me. Haha, echt stom als ik het zo eigenlijk vertel, maar dat is wel het vroegste wat ik nog weet.
Ik weet ook nog wel dat ik hem altijd ‘bompa van de grote tuin’ noemde toen hij gestorven was. Aangezien ze bij mij thuis het niet over een kerkhof wouden hebben neem ik aan dat ze het gewoon een grote tuin voor me noemden. Eerlijk  gezegd noem ik hem nu nog steeds zo. En nu mijn overgrootmoeder bijna 3 jaar geleden gestorven is heb ik het gebedstekstje geschreven voor op haar prentje. Daarin staat ook iets over die ‘grote tuin’. Zo’n dingen vergeet je natuurlijk nooit meer…

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten