vrijdag 10 mei 2013

Julie: 30 Day challenge, dag 11


Day 11: Put your iPod on shuffle and write ten songs that pop up


Oké, deze vind ik echt leuk om te doen! Ik zal jullie telkens ook een youtube-filmpje geven van het nummer…

1)    Kelly Clarkson – Beautiful Disaster : http://youtu.be/-DfblfF2_R0
Dit nummer heb ik altijd al super mooi gevonden, ik ben dan ook een echte Kelly Clarkson fan. Geniet even mee van deze live versie van het nummer, beter dan de albumversie vind ik zelf!
2)    Flyleaf – Arise: http://youtu.be/XC2ywyxFXO4
Dit nummer ken ik nog niet zo heel erg lang, maar ik ben er wel fan door geworden van Flyleaf. Niet elk nummer van hen vind ik even goed, maar er zijn er toch heel wat. Ik vind haar stem echt super in dit nummer. Ook de akoestische versie is het beluisteren waard!
3)    Rihanna ft. NeYo – Hate That I Love You: http://youtu.be/KMOOr7GEkj8
Ik denk dat bijna iedereen dit nummer wel kent. Het is best een grote hit geweest enkele jaren geleden. Ik vind vooral de tekst van dit nummer mooi. Ondertussen ben ik het nummer al wel een beetje beu gehoord, maar voor af en toe vind ik het zeker nog eens leuk om te luisteren.
4)    Trust – Anders: http://youtu.be/ewMWEV2h4Ko
Dit nummer hebben we op school met het koor gezongen, en dat is me altijd bij gebleven… Ik vind dit eigenlijk het beste nummer van Eurosong for kids dat wij ooit gehad hebben! Jammer dat ze toen niet hoog geëindigd zijn…
5)    Avril Lavigne – Why: http://youtu.be/3TZ63uT4n1A
Ik ben een super grote fan van Avril Lavigne, en dat zal je zodadelijk nog wel merken ook. Door mijn iPod op shuffle te zetten waren er 3 van de 10 nummers van Avril! Dit nummer is een vrij onbekend, maar de tekst vind ik echt prachtig. Echt jammer dat dit niet bekender is! Zeker eens luisteren dus!
6)    Avril Lavigne – My Happy Ending: http://youtu.be/s8QYxmpuyxg
Nummer 2 van Avril dus.
Iedereen zou dit nummer moeten kennen, aangezien het een van haar bekendere nummer is. De tekst doet me ook altijd terug aan vroeger denken, in haar beginperiode… Toen heeft iemand mij ook laten vallen waarvan ik dat niet verwacht had, en ik kon me dus wel vinden in de tekst…
7)    Avril Lavigne – Fall To Pieces: http://youtu.be/i4MoyY3QZDg
Toevallig kwamen de drie nummers dan ook nog eens na elkaar… Dit is altijd een van mijn favoriete (onbekende) nummers van haar geweest. Zoals bij veel van haar nummers kon ik me helemaal vinden in de tekst. Afgelopen zomer heb ik dit een keer akoestisch gezongen, samen met Laurien. Niet dat veel mensen het gehoord hebben hoor, enkel Nick en Tom… Prachtig nummer vind ik het!
8)    The Pierces – Secret: http://youtu.be/HzNFwxsSPwU
Aaaah, de titelsong van Pretty Little Liars! Ik was al vanaf het begin van de serie gefascineerd door dit nummer. Ik vind de tekst echt goed, en de melodie vind ik echt leuk. Echt een liedje om over na te denken vind ik… Ook grappig detail dat een van beide zussen Allison heet, en het hoofdpersonage in PLL ook.
9)    Kaci Battaglia – Crazy Possessive: http://youtu.be/GpoZKHxsFvU
Dit is denk ik het meeste onbekende nummer van allemaal. Het gaat eigenlijk over een meisje dat een waarschuwing geeft aan een ‘vriendin’ die haar vriendje wil inpikken. Ik heb het nummer ontdekt toen ik zelf best jaloers was omdat iemand echt alle aandacht van Nick opeiste… Die probeert dat geen 2x meer (mede dankzij Vero en Nele, die haar toen samen met mij eens flink de waarheid gezegd hebben!)
10) Girls Aloud – Love Machine: http://youtu.be/owJHNSF9bm0
Samen met ‘The Promise’ vind ik dit het beste nummer van Girls Aloud. Compleet onbekend, compleet onterecht! Dit is echt een nummer waarop ik niet kan blijven zitten, echt zo’n feelgood nummer… Een ideale afsluiter van deze post dus! Hopelijk hebben jullie enkele songs leren kennen die jullie wel weten te appreciëren!

Julie x
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen