dinsdag 14 mei 2013

How to: werk gedaan krijgen

Ik ben een ramp in taken maken die al eeuwen van te voren zijn opgegeven want het lijkt alsof je een zee van tijd hebt maar tegen dat de taak af moet zijn, heb je nog 5 andere dingen die af moeten. En wat doe je dan? Ik zeg niet dat mijn manier de enige juiste is en dat het voor iedereen werkt maar ik moet toch iets vertellen om jullie te entertainen op een dinsdagochtend? ;)
1. Paniek
Om de een of andere reden werkt het bij mij wel om heel even in paniek te zijn, alle stress naar boven te laten komen, traantjes te laten als het moet... Om daarna gewoon de draad opgelucht terug te kunnen opnemen. Panikeren is mijn manier om een beetje die stoom af te laten. Dat is net zoals wenen eens deugd kan doen, kan bij mij toegeven aan paniek ook goed doen.2. Schrijf op wat je allemaal nog moet doen en tegen wanneer
Ik merk dat wanneer ik nog veel moet doen, ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Dan helpt het wel eens om alles een keertje op te schrijven om het voor uw hoofd wat gemakkelijker te maken. En het visueel kunnen voorstellen, helpt altijd om wat orde in de chaos te scheppen.3. Bepaal wat je eerst gaat doen
Klinkt logisch maar soms wil het niet zeggen je eerst hetgene moet doen wat het eerst af moet zijn. Ik probeer meestal te denken in termen van belangrijkheid en hoeveel tijd het kost. Eigenlijk moet je de drie factoren in je hoofd houden.


4. BEGIN ERAAN!
Het is logisch dat je bij de drie vorige stappen niet te lang blijft stilstaan. Je mag geen twee weken panikeren als de deadline over twee weken is. Dus zet je achter je laptop of boeken, met of zonder muziek, wat voor jou het beste werkt en begin er gewoon aan. Negeer alle smsjes, negeer facebook, gewoon gaaaaan.Als deze bovenstaande dingen niet werken of je hebt echt te weinig tijd, is het natuurlijk handig om met studiegenootjes te gaan onderhandelen. "Seg, heb jij deel 1 al gedaan? Als ik nu deel 2 doe en we sturen dat naar elkaar door? Wat denk je?"

Soms werkt dit ook niet en is het tijd om je charmes boven te halen. Dan kijk je die ene persoon, waarvan je weet dat hij/zij wel even tijd heeft, eens lief aan en vraag je om hulp. Met een beetje geluk, gesmeek en loze beloftes, moet dit wel lukken. 

Ik probeer het meestal zelf te doen maar het ruilen gebeurt ook wel eens. Ik & Laure zijn helden wat teamwork betreft! Het laatste probeer ik te vermijden maar afgelopen weekend heb ik het toch moeten gebruiken. Het ging maar niet vooruit en ik zou het nooit afkrijgen. Dus heb ik wat hulp gekregen en daar ben ik super dankbaar voor! Anders was ik nu nog bezig met opzoeken terwijl m'n test morgen is al. 

Vandaar dus ook even van de gelegenheid gebruik maken om die persoon er eens voor te bedanken: Thomas, ge bent geweldig! Merci! :D En, ge weet dat ge nog een pint ofzo tegoed hebt van mij ;)

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen