donderdag 2 mei 2013

Het interfacultair improvisatietoernooi

Zo, dat was even een hele mond vol! Nadat we ons met de improcup zo hadden geamuseerd, besloten we dat we hier ook naartoe moesten gaan voor een avondje lachen en gezelligheid.

Waar het vorige keer ging om gezelschappen uit heel Vlaanderen beperkte het zich gisteren tot 7 faculteiten van de universiteit. De vertegenwoordigde faculteiten waren: Medica, Ekonimika, Politika, Rechten, Pedagogiek, Scientica en natuurlijk Letteren. Deze keer was het niet in het PDS maar wel in onze eigen Parthenon-zaal in het MSI. Het was al lang geleden dat ik deze zaal nog zo vol had gezien.

De eerste helft vond ik helaas maar matig en ook de jury gaf niet bepaald hoge punten. Dit soms tot grote verbazing van het publiek. Ik moet wel zeggen dat de punten overdreven laag lagen. Al die eentjes vond ik onterecht. Af en toe een twee ertussen en de rest drie├źn, had ik laag genoeg gevonden. Neen, wij, het publiek waren geen fan van de (verzuurde) jury.

Tijdens de pauze mochten we stemmen op welke faculteit in onze ogen het beste leek. Na deze pauze, die in mijn ogen wat lang leek te duren, maakte de presentator de overgebleven ploegen bekend. Waar de jury Letteren en (ik denk) Ekonomika koos, waren Medica en Politika volgens het publiek de terechte aanvulling.

Hierna begon deel twee en het niveau ging omhoog! Na een ronde vielen weer twee ploegen af en Kon de finale beginnen. Letteren tegen Politika. De jury gaf nogmaals z'n voorkeur aan Letteren. De finale was spannend maar in mijn ogen was het beslist. Dit werd bevestigd toen het publiek ook wel degelijk voor Letteren koos.

De eer is bij ons en terecht! Proficiat Jules & Lisa, jullie waren geweldig! Ook aan de rest een welgemeende chapeau! Ik zou het zelf niet kunnen! Laat mij maar wat voor m'n blog schrijven. ;)

liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen