donderdag 23 mei 2013

Gênante momenten gedurende mijn middelbare schoolcarrière

Iedereen maakt wel dingen mee waar hij/zij zich uiteindelijk enorm hard voor schaamt. Ik heb er zo al een heel aantal op m'n palmares staan. Hopelijk is de rest ze allemaal vergeten en lezen ze m'n blog ook niet. ;)


Ik ga met iets beginnen waarvan ik totaal niet weet hoe het is kunnen gebeuren. Ook weet ik niet in welk jaar dit was maar goed. Ik kwam van het bovenste verdiep en moest naar een volgende les. Dus ik ging de trappen af en toen ik op de onderste trede stond, viel ik ineens recht voorover. Ik lag op de grond voor ik door had wat er gebeurd was en ik de klasgenoten die erbij waren, hadden ook niet meteen door wat er gebeurd was. 

Wat ook enorm gênant was, gebeurde in het tweede middelbaar. M'n maag besloot rare geluidjes te maken en het klonk gewoon enorm verkeerd... Ik hoopte dat het niet al te luid was, maar aan het gelach van de klas te horen, vrees ik dat iedereen het toen gehoord heeft. Merde! 

Wat me enkele keren is overkomen, is dat ik op school iets vroeger ongesteld werd dan dat ik had verwacht. Gelukkig woonde ik dicht bij school en waren ze vrij begripvol waardoor ik wel naar huis mocht om me te gaan omkleden. Het blijft wel erg awkward als je moet uitleggen waarom je graag even snel over en weer naar huis wilt.

Lichamelijke opvoeding op zich was een en al gênant voor mij. Ik ben een dikkertje en sport gaat dus niet al te vlot bij mij. Lopen gaat trager dan bij alle rest en bij hoogspringen geraak ik ook niet zo hoog als al de rest. Om dan over turnen maar te zwijgen. Een slank meisje dat een handstand of ratslag doet, is nice. Iemand zoals ik die dat probeert te doen... Well, less elegant.. 

Een ander moment in de klas, vierde middelbaar, eind oktober. Het was woensdag, laatste lesuur en ik had een test wiskunde. Deze ging enorm slecht aangezien ik de avond ervoor gedumpt was door m'n liefje. Ik heb me redelijk sterk kunnen houden gedurende die woensdag tot de leerkracht wiskunde me vroeg hoe het gegaan was, toen ik wou afgeven. Tsja... There come the tears! 

Nog in het vierde middelbaar, hadden we een leerkracht aardrijkskunde die m'n ouders van ergens kende. Hierdoor wist hij m'n achternaam beter dan m'n voornaam. In het begin van het jaar was ik dus 'Jonghbloet'. Goed, waarom ook niet? Niets op tegen. Na een tijdje had hij door dat ik ook gewoon een voornaam had en dat die Veronique is. Dit duurde helaas niet erg lang want na een tijdje werd ik niet terug 'Jonghbloet' maar zelfs 'Jonghbloetje'... Yay, koosnaampjes...

En dan, 5e of 6e middelbaar of alledrie, zou ook evengoed kunnen. Het was op het galabal bij ons op school en ik had gedronken en redelijk hoge hakken aan. Een vriend van mij danst nogal graag Rock 'n Roll en hij had mij dat toen ik in het vierde zat ook geleerd. Uiteraard werd er ineens een Grease Medley gespeeld en het was zo ver. Ik werd weer mee op de Rock 'n Roll- Rollercoaster gesleurd. Helaas schoof ik uit en viel ik... Met een hele grote groep rondom ons...

Vertel het me, wat zijn jullie gênante momenten? :D

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Toen die van Frans ons steeds weer wijze levenslessen wou bijbrengen die niets met haar vak te maken hadden. Over hoe bijvoorbeeld lichaamshaar zijn redenen heeft om te groeien en je het daarom ook beter niet verwijderd...

    Plaatsvervangende schaamte, telkens opnieuw...


    BeantwoordenVerwijderen