dinsdag 7 mei 2013

Avonturen in Leuven: #2 The Sushi Lounge

Omdat ik enkel nog maar supermarktsushi gegeten had, besloot ik dat ik eens 'echte' sushi moest gaan eten. Uiteindelijk vond ik Lize om mee te gaan en na wat gezoek op internet vond ik dat The Sushi Lounge me het beste aanstond en gisterenavond was het zover. Nadat ik net ervoor al een keer gekeken had, wat ze zoal hadden, kon ik gemakkelijk kiezen toen ik terplekke was. 


Dit is het dan uiteindelijk geworden. Omdat ik niet wist met hoeveel sushi je eigenlijk genoeg had, koos ik voor een combinatiemenuutje en daarvoor nog een portie miniloempiatjes. Damn, dat viel even tegen. Niet de loempia's of de sushi zelf maar de hoeveelheid. Dat het allemaal zo groot en zoveel zou zijn had ik niet verwacht. 

Maar nu even over het belangrijkste misschien? Vond ik het lekker? Ja, zeker! We kregen helemaal in het begin als 'starter' nog edamame omdat we sushi besteld hadden en dit waren sojaboontjes gestoomd met zeezout. Ik weet nog altijd niet precies hoe die gegeten moeten worden maar de 'erwtjes' vanbinnen waren heel erg lekker! 

Dan kregen Lize en ik onze loempia's. Het waren miniloempia's met een zoetzuur sausje en die waren gewoon goddelijk! Hier gaan we nogmaals voor terug als we eens een snackje willen! Je zag er al aan dat ze zelfgemaakt waren en ook de smaak was gewoon geweldig. Als ik kon zou ik ze ongebakken gaan kopen om thuis met een feestje eens te kunnen geven. Deze moet je gewoon geproefd hebben! Ze zien er toch al geweldig uit, niet? :D
Ook Lize vond ze geweldig!

Bovenaan de post kon je mijn sushi zien en dit was de Sushi assorti XL met normaal 14 stuks voor €14,90 maar om de een of andere reden had ik €16,30 betaald en 15 stuks gekregen. Bon, even goede vrienden dus. Ik had 5 stuks Nigiri (Zalm, tonijn, garnaal, paling en zeebaars), 3 stuks maki met komkommer, 2 california rolls (geen idee wat er juist in zat), 3 in/out-rolls en 2 stuks sashimi (zalm en tonijn). Op het plankje lag nog wasabi en gember (denken we) en apart kregen we een flesje soja saus. 


Het lekkerste vond ik de in/out rolls (omdat er avocado in zat denk ik :p) en de maki met komkommer. Deze laatste was lekker fris door de komkommer. De rest was ook erg lekker maar ik denk dat het vooral een beetje te veel sushi was. Over het algemeen vond ik het dus erg lekker (ondanks dat het met rijst was en ik normaal helemaal geen fan ben van rijst). 

Het is wel niet iets dat ik elke week of zelfs elke maand zou kunnen eten. Daarvoor is het me wat 'te speciaal' en ook als ik het nog eens zou eten, zou ik een vele kleinere portie nemen. Het vult niet perse heel hard maar ik heb wel het gevoel dat je er snel 'genoeg' van hebt omdat het een erg aparte smaak is. (De rijst is wat zoetig en ook rauwe vis is niet iets dat je elke dag zou eten)

Dus vooral: Yay voor mini loempia's! 

Liefs
VeroniqueGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen