dinsdag 23 april 2013

Julie: Tag: Boeken


Blogpost: tag boeken

Veronique deed deze tag een tijdje geleden en nu ik terug ben van vakantie heb ik ook weer net iets meer tijd! Vandaar dat ik nu ook terug ga beginnen met schrijven, en beginnen doe ik met deze tag.

1. Audioboek of een echt boek?
Geen twijfel mogelijk: een echt boek! Oh nee, voorlezen dat is iets dat ik associeer met mijn kindertijd (waarvoor dank aan mijn grootmoeder!!! J) en dat hoeft nu echt niet meer. Ik hou van boeken, op papier!

2. Zachte of harde kaft?
Zacht, zacht, zacht! Oké, een harde kaft is mooi, en het staat ook erg chique… Maar een zachte kaft kan je plooien, en dat is nu net wat ik altijd met mijn boeken doe! Wanneer ik een boek leen vraag ik dan ook altijd even of ik die ook mag plooien, hihi.

3. Fictie of non-fictie?
Fictie… Ofja, iets dat dan toch echt kàn gebeuren maar het niet is zeg maar. Ik ben fan van chicklits maar ook van thrillers ben ik niet vies. Maar zo van die autobiografische dingen lees ik niet echt graag.

 4. Verzonnen of de echte wereld?
De echte wereld dan toch maar. Ik heb héél erg genoten van The Hunger Games trilogie, maar ik lees toch echt veel liever iets over de echte wereld.

5. Harry Potter of Twilight?
Geen van beiden. Eerlijk gezegd interesseren die me beiden niet. Van Harry Potter heb ik denk ik zo’n 4-tal films gezien, en het eerste boek in het Engels gelezen. Niet echt mijn ding. Van Twilight heb ik geen enkel boek gelezen, wel de eerste film gezien. De film vond ik niet echt super, dus ik denk ook niet dat ik de boeken ooit ga lezen.

6. Geleend of gekocht?
Gekocht. Ooh, ik ben echt verslaafd. Ik kan geen boekenwinkel voorbij of ik moet er binnen geweest zijn! Op vakantie in Gran Canaria heb ik wel enkele boeken genomen uit de ‘bibliotheek’ van ons hotel (lees: verloren, vergeten, of bewust achtergelaten boeken). Dus technisch gezien zijn die geleend, maar ze zijn nu wel voor eeuwig van mij! ;-)

7. Boekenwinkel of online?
Boekenwinkel! Zoals ik eerder al zei kan ik er geen enkele voorbij lopen. Ik heb nog nooit een boek online besteld, geen idee waarom maar het is gewoon zo. Ik wil het boek zelf kopen zodat ik ook kan checken of het echt wel in degelijke staat is.

8. Eenmalig boek of trilogie?
Beiden. Ik lees voornamelijk eenmalige boeken dus die vind ik alleszins super! Maar ik vond de trilogie van The Hunger Games geweldig (bedankt aan Nikki om me deze te lenen!) en ook de trilogie van 50 Tinten Grijs heb ik gelezen. Mij maakt het dus eigenlijk niet zoveel uit.

9. Zwaar en dik of lief en kort?
Goh, ik lees denk ik liever een dik boek dan eentje van 70 pagina’s… Maar echt zwaar hoeft het niet te zijn, en ook zo geen blockbuster van 850 pagina’s!!! Nee, doe mij maar een mooi gemiddelde.

10. Romantisch of actie?
Romantisch, grappig, actie, thriller… Mij maakt het al niet zoveel uit, als de tekst op de achterflap me aanstaat wil ik het hebben. Meestal lees ik wel chicklits, maar mijn op en top favoriete schrijfster van spannende boeken is Tess Gerritsen. Echt SUPER HARDE  aanraders, die boeken!

 11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Liefst een knusse omgeving. Ik lees altijd vlak voor het slapengaan, in mijn bed.

12. Warme chocolademelk of koffie?
Geen idee wat deze met boeken te maken heeft… maar doe mij maar warme chocolademelk. Koffie lust ik niet, dus dat is een makkelijke keuze. Drinken en lezen combineer ik nooit, uit schrik voor vlekken!

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Zelf beslissen! Hoewel ik recensiesites wel héél erg leuk vind. Vooral om het nadien te lezen dan. Maar dus niet vooraf.

Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen