zaterdag 6 april 2013

Fouten maken

Vroeger was ik ervan overtuigd dat ik nooit grote fouten zou maken; ik zou niet beginnen roken, geen random kerels kussen bij het uitgaan en ook zou ik ervoor zorgen dat ik nooit een jaar zou moeten dubbelen.

Helaas zijn dit uiteindelijk grote woorden uit je kindertijd. Mensen maken nu eenmaal zulke typische fouten en daar leren we ook uit. Spijt is ook iets menselijk, ook al moet ik eerlijk zijn dat ik probeer van zo weinig mogelijk dingen, die ik gedaan heb, spijt te hebben. Tuurlijk zijn er wel dingen waar ik spijt van heb, dat is nu eenmaal zo en ik kan de tijd ook niet terugdraaien. In mijn ogen is het beter om geen spijt te hebben van een fout maar er wel iets uit te leren dan je te nestelen in zelfmedelijden en spijt omdat je, ocharme, een fout hebt gemaakt. Makkelijker gezegd dan gedaan wel aangezien ik de eerste persoon ben die zich met een dekentje in haar bed zou nestelen omdat iets toch niet het effect had waar ik op hoopte. Ohja, en dan niet te vergeten met comfortfood en een serie waarmee ik m'n gedachten even kan verzetten. Geef ook toe, soms kunnen dingen die eigenlijk zo verschrikkelijk fout zijn, ook echt wel de leukste dingen zijn vanaf dat je die kan relativeren. Of vanaf dat je er niet meer vanuit gaat dat het echt een fout was. Misschien moeten we fouten vanaf nu ervaringen of levenslessen noemen, wat denken jullie daarvan? Klinkt toch veel minder beschuldigend? 

Nee serieus, ik heb even een gevoel van: "Fuck it all" wat m'n fouten betreft. Het is gebeurd en op het moment zelf zal ik wel pretty much fun gehad hebben. Cheers to that! Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen