dinsdag 23 april 2013

Avonturen in Leuven: #1

Mijn eerste keer... In de Letterenbib! 


Met klamme handjes zette ik gisteren m'n laptop op in de hoop dat m'n internet terug werkte. Het moest en het zou terug werken anders zou ik een plaats met draadloos internet moeten zien te vinden en het enige dat in me op kwam, was de Letterenbib. Ik was er nog nooit binnen geweest en heb het niet zo voor in m'n eentje naar onbekende plaatsen te moeten gaan. 

Helaas, helaas... M'n laptop vertelde me dat ik nog altijd geen internet had. Al mopperend ging ik dan maar douchen om m'n bibavontuur toch maar even uit te stellen. Daarna moest ik nog eten, m'n haar doen, make-updoen en en passant nog even zelfbruiner smeren waardoor ik moest wachten om m'n panties aan te kunnen doen. Zo heb ik m'n uitstapje nog kunnen uitstellen tot 13u45 en toen moest ik toch echt wel vertrekken van mezelf. 

Op het Ladeuzeplein was de verleiding groot om te blijven hangen bij de kiesweek van Ekonomika maar ook dat vond ik maar zielig in m'n eentje. Dan maar naar de bib! Daar was ik al meteen in de war omdat ik geen idee had hoe de kluisjes werkten... Bij nader inzien was dat begrijpelijk aangezien ze toch allemaal bezet waren. Dus besloot ik om m'n belangrijke spullen uit m'n rugzak te nemen en hem dan maar in de vestiaire te zetten. 

Op naar boven dan maar! Dan kwam ik nog voor de moeilijke keuze te staan wat verdiep betrof... Aangezien ik een essay moet schrijven voor het literatuurgedeelte van taal en tekst besloot ik maar naar het verdiep literatuurwetenschap te gaan in de hoop dat ik daar een plaatsje vond. Jawel, vrijwel meteen toen ik binnen kwam, zag ik tafels met stopcontacten staan. Check! Tot zo ver het overleefd! 

Het ging allemaal erg goed tot m'n allergie begon op te spelen en ik dacht dat ik m'n longen eruit zou hoesten. Enorm gĂȘnant in een 'stille ruimte'. M'n ogen begonnen te tranen, m'n make-up liep uit en zelfs wat water drinken leek niet te helpen. (Ik zat er pas een half uur en wou nog niet opgeven!) 


Alles kwam goed en ik begon rustig op te zoeken wat ik nodig had en ondertussen nog wat te schrijven voor m'n blog. Twee uur later kwam hetgene waar ik al die tijd al schrik voor had. Ik kreeg honger. Hierdoor heb ik m'n bezoekje aan de bib iets vroeger dan gepland moeten afbreken maar het is misschien geen slecht idee om er tijdens de examens te gaan studeren. Of zelfs gewoon tussendoor. Misschien moet ik dan m'n laptop wel gewoon op kot laten. ;) Om maar niet afgeleid te raken. 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen