maandag 22 april 2013

30 day challenge, dag 24

Day 24: Your favorite movie and what's it about

Vragen over favoriete dingen vind ik altijd enorm moeilijk maar toch gaat het bij het ene onderwerp iets makkelijker dan bij het andere. Helaas zijn films niet zo'n makkelijk onderwerp en zou ik nu het liefste gillend weglopen en deze vraag gewoon overslaan. Dit kan ik moeilijk doen aangezien ik in de bib zit en het niet zo geapprecieerd zal worden wanneer ik dit doe. 

Dus... Mijn favoriete film... Hmm.. Welke film zou ik kunnen blijven kijken? Dan zou ik toch gaan voor 'Pride and Prejudice' met Keira Knightley. Waarom? Ik vind gewoon zulke verhalen erg leuk, ook heb ik wel een voorliefde voor die tijd. 

Waarover het gaat? 

In het Engeland van eind achttiende eeuw groeien de vijf gezusters Bennet op. Hun moeder heeft slechts één doel en dat is al haar dochters aan de (rijke) man brengen. Haar gebeden lijken te worden verhoord wanneer de rijke, jonge vrijgezel Mr. Bingley zijn intrek neemt in het nabijgelegen landgoed Netherfield. Hij blijkt een goede en nog rijkere vriend te hebben, Mr. Darcy. Mr. Bingley wordt verliefd op Jane, de oudste van de gezusters Bennet, en Darcy laat zijn ogen vallen op Elizabeth, de tweede dochter. Zij wil echter in eerste instantie niets van hem weten omdat hij zo trots is ("pride") en zijn vroegere vriend Mr. Wickham slecht zou hebben behandeld. Dat blijkt uiteindelijk niet zo te zijn, het was slechts een vooroordeel ("prejudice").

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen