zondag 24 maart 2013

Zou je liever...?

Zou je liever doof of blind zijn?

Vero: Bij allebei word je op een bepaalde manier van de wereld afgesloten... Hoe vervelend is het wel niet als je ziet dat de mensen rondom je aan het praten zijn maar niet kunt horen wat ze zeggen... Langs de andere kant lijkt het me ook heel erg vervelend om geen beeld te kunnen vormen bij de persoon met wie ja aan het praten bent wanneer je blind bent... Ik vind dit eigenlijk een van de moeilijkste net door dat isolement... Ik weet het echt niet... Deze keuze ga ik aan mezelf laten voorbij gaan vrees ik... 

Julie: Hier hebben Nick en ik het al vaker over gehad. Ik twijfel altijd maar eigenlijk kies ik dan toch voor doof zijn. Volgens mij kan je daar makkelijker mee omgaan. Je kunt dingen schrijven of typen om jezelf verstaanbaar te maken en anderen te begrijpen. Terwijl je echt niks kan doen aan het feit dat je blind bent. Ik zou Nick nooit meer zien, niet op internet kunnen surfen, niet kunnen lezen.. Nee, doe bij deze echt dan toch maar doof zijn! 

Liefs
Vero & Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten