dinsdag 26 maart 2013

Recept: Pasta Peste Caprese

Deze heb ik al enkele keren bij de Mangetout gehaald maar ik vond 5 euro nogal veel om regelmatig eraan uit te geven en dus besloot ik het eens zelf te maken. Hoe moeilijk kan het zijn? Ik haalde de ingrediĆ«nten in huis (plus nog wat extratjes die ik zelf wel lekker vind) en besloot het eens te proberen. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- Pasta (obviously!) en ik heb gekozen voor fusili oftewel spirelli omdat ik dit eigenlijk wel het lekkerst vind
- Pesto alla Genovese
- Mozzarella (1 grote bol)
- Tomaat (1 roma tomaat)
- 1/4e paprika
- enkele olijfjes
- Rucola
- parmezaanse kaasschilfers

Uiteraard kan je de hoeveelheden naar eigen smaak aanpassen. Ook de hoeveelheid pesto is naar smaak.

Eerst kook je natuurlijk de pasta. De hoeveelheid die je hier ziet heb ik voor twee personen gebruikt als avondeten. De pasta giet je gewoon af, waarna je er nog eens met koud water over gaat, zodat het minder zou plakken.

 Wanneer het genoeg is afgekoeld, doe je er de pesto bij. Ik heb uiteindelijk, denk ik, het dubbele gebruikt van wat je hier op de foto ziet. Je moet er dus niet al te zuinig mee zijn. 

 Dan meng je al eens zodat overal zeker wat pesto zit. Ziet dit er niet ook al super uit? Dit laat je dan nog even staan zodat het wat intrekt. Ondertussen kan je al de res tal beginnen snijden.

 De mozzarella, waar ik ook nog peper en zout op heb gedaan voor extra smaak.

 Dan snij je de tomaat, olijfjes en de paprika. De rucola zou je eventueel ook wat fijner kunnen snijden maar ik heb hem gewoon gebruikt zoals hij in het pakje zat. 
Dit leg je dan allemaal op de pasta. (Hier had ik het al over twee kommen verdeeld zodat het wat makkelijker gemengd kon worden. Ik heb eerst de rucola gedaan, dan de mengeling van mozzarella, tomaat, olijf en paprika en uiteindelijk nog de parmezaanse kaas. 

En wanneer je het dan gemend hebt, ziet het er zo uit. (Hier heb ik er nog wat extra Parmezaan over gedaan.)

Persoonlijk had er voor mij zelfs nog meer pesto op gemogen, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Voor de rest vond ik het superlekker en ook m'n kotgenoot die er mee van mocht genieten, had niet te klagen. 

Dit is voor herhaling vatbaar! 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten