dinsdag 12 maart 2013

Mangetout Leuven


Vrijdagmiddag heb ik geen tijd om naar m'n kot te gaan om te eten, om die reden ga ik meestal ergens een broodje halen of eet ik in de Alma. Zo ook afgelopen vrijdag samen met Laure. Ons eerste plan was om op te splitsen en zo wou Laure pastasalade van bij de Cup a soup terwijl ik toch liever een broodje bij het Bagetje wou gaan halen. Uiteindelijk ging Laure toch met mij mee. (Ik kan nu eenmaal nogal goed mensen overtuigen ;))

Toen we dan de levensgevaarlijke tocht door het stukje Tiensestraat tussen De Valk en het Hooverplein hadden overleefd, kwamen we uiteindelijk aan bij het Bagetje. Waar er een tiental mensen stonden aan te schuiven. Merde. Op zich is dat niet zo veel, maar ze werken er nu eenmaal niet zo snel. (Hun broodjes zijn dat eigenlijk echt wel waard!) 

Ineens viel ons oog op de zaak er net naast. We hadden natuurlijk al wel gezien dat daar ook eten verkocht werd, maar het sprak ons eigenlijk nooit echt aan om er iets te gaan halen. (Eerlijk, het zag er me allemaal wat te gezond, bio en veggie uit) Een beetje wanhopig en toch hongerig besloten we hun kaart maar eens te bekijken. 


Salades (zie je wel! Gezond & soms veggie!), pastasalades (dat lijkt er al wat meer op!), wraps, fruitsla... Toch stonden we al gauw te watertanden en te twijfelen wat we daar dan uiteindelijk zouden kiezen. Na even wikken en wegen besloten we allebei voor een pastasalade te gaan. 

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een Pasta Peste Caprese ((veggie) Spirelli met basilicum-pesto, zongedroogde tomaatjes, rucola sla, tomaat, mozarella en verse basilicum), terwijl Laure koos voor een Pastasalade Godfather (tomaat-mascarpone saus, gebakken spek, kerstomaatjes en courgette).
En we vonden het geweldig. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Mijn pastasalade kostte 5 euro en die van Laure 6 euro. Voor zover ik het van haar weet, hadden we toch allebei goed gegeten. 

Mangetout is te vinden in de Tiensestraat in Leuven, schuin tegenover het PSI. 

Voor meer informatie en het menu kan je kijken op hun website: www.mangetout-leuven.be

Toch nog enkele leuke weetjes die ik op hun site vond en alvast met jullie wil delen:


"Over onze salades, pastasalades en fingerfood
  • al onze bereidingen zijn dagvers en huisgemaakt
  • in de à la carte koud is er keuze uit 12 bereidingen, met 4 vaste salades (pasta pesto, salade caprese, griekse salade, crazy coleslaw) en 7 "à la carte suggesties" die twee maal per week veranderen (op maandag en op donderdag)
  • de actuele menukaart staat altijd om 9 uur 's morgens online
  • mangetout voorziet ook in de fingerfood en wraps altijd vegetarische suggesties
  • uit respect voor de veggies, worden groentjes, vlees en vis strikt gescheiden bewaard, zowel in de keuken als in de toog
  • de menukaart is altijd aangepast aan de groenten van het seizoen
  • als je twijfelt of je een salade of pastasalade wel zal lusten, dan laten we jou met plezier eerst eens proeven "

Liefs
Veronique 

P.S.: Het was ook superleuk hoe enthousiast de verkoper was. Kwam het door ons jeugdig enthousiasme, is hij gewoon zo uit zichzelf of was hij blij om klanten te zien? Geen enkel idee maar ik en Laure vonden het wel superschattig! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten