dinsdag 19 maart 2013

Julie: Movie must see


Movie Must See’s
Tijd voor alweer een vierde film. Ook dit keer koos ik voor iets compleet anders. Het is de eerste film in een reeks van 4 en ik kan écht niet wachten tot de anderen ook uitkomen. Deel 2 komt er in november 2013, deel 3 in november 2014 en het laatste deel pas in november 2015, dus dat is zeker nog erg lang wachten… Ik heb het over: The Hunger Games!

Beste actie-avontuur film: The Hunger Games


Ik ben deze film meteen gaan kijken in de cinema toen hij uit kwam (een jaar geleden ongeveer). Ik had er zoveel over gelezen da ik TE nieuwsgierig was om niet te gaan. Nadien heb ik pas het eerste boek gelezen, en natuurlijk vlak daarna deel 2 en deel 3. (Nogmaals bedankt aan Nikki dat ik je boeken mocht lenen!) Ik ben super benieuwd naar hoe ze de andere boeken gaan verfilmen. Wel vind ik het jammer dat ze deel 3 gaan verwerken in 2 films, dat vind ik nooit echt een goeie zet!

Algemene info: The Hunger Games is een Amerikaanse sciencefiction film uit 2012, gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins. De film ging in Nederland en Belgie in première op 21 maart 2012. Op 11 september 2012 is Lionsgate begonnen met het verfilmen van het tweede boek in de reeks getiteld Catching Fire. De hoofdrollen worden vertolkt door: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks en Woody Harrelson.


Verhaal: In het toekomstige land Panem (het huidige Noord-Amerika) wordt ieder jaar in elk district met een loting onder alle 12- tot 18-jarigen één jongen en één meisje getrokken die mee moeten doen in de landelijke Hongerspelen. Bij deze "spelen" moeten de deelnemers elkaar doden tot er nog maar één over is. Het volk wordt gedwongen hier op beeldschermen naar te kijken. Het verhaal begint op de dag van de boete. Katniss ontvlucht het oude huisje waarin zij, haar moeder en haar zusje Primrose wonen en gaat naar het bos om te jagen. In het bos ontmoet ze haar beste vriend Gale en na de jacht praten ze over de naderende boete. Effie Prul (Engels: Trinket), een afgevaardigde van het Capitool, de hoofdstad van Panem, wordt naar District 12, het district van Katniss, gestuurd om daar de 'boete' te leiden.

Als vrouwelijke tribuut die district twaalf moet vertegenwoordigen tijdens de Spelen, wordt Primrose getrokken, Katniss' zusje. Katniss kan het niet over haar hart verkrijgen om haar zusje de arena in te laten gaan, wat ze zeker weten niet zou overleven, en biedt zich wanhopig aan als vrijwilliger. Dit wordt gretig geaccepteerd, vrijwilligers komen weinig voor. Onder de jongens wordt Peeta Mellark getrokken, de zoon van de bakker van het district. Katniss en Peeta kunnen nog snel afscheid nemen van hun familie en vrienden, voordat ze meegenomen worden. Voor Katniss komen haar moeder, Prim en Gale. Peeta en Katniss worden samen met Effie en Haymitch Abernathy, hun mentor en ook de enige winnaar van de Spelen die district twaalf ooit heeft gehad, op de trein gezet, waarmee ze naar het Capitool afreizen. De rest van de film speelt zich af in de arena.
Waarom je deze film moet gezien hebben? Wel, ten eerste vind ik deze film een van de eerste ‘hypes’ die ook écht goed zijn. Sorry voor alle Twilight fans, maar deze film heeft veel meer inhoud! Er komt een stukje romantiek bij kijken, maar het is vooral steengoed gefilmd en de actiescènes zijn echt subliem. Ik raad je zeker aan om te kijken!  Happy Hunger Games!


x Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten