donderdag 28 maart 2013

30 day challenge, day 3

Day 3: Your views on drugs, alcohol and smoking

Ik weet dat in de challenge het roken er niet bij stond, maar speciaal voor Boudewijn bespreek ik dit toch ook even. Laten we wel bij het begin beginnen en zodus: drugs.

Ik ben tegen drugs in de zin dat ik het zelf nooit zou gebruiken maar als een vriend van mij  heel af en toe eens een joint rookt, ga ik hem hier niet vuil voor aankijken. Als dit te hard een gewoonte of zelfs een verslaving wordt, zou ik er eventueel wel iets van zeggen. 'Zwaardere' drugs, daar moet ik al helemaal niets van afweten. Daar zou ik eventueel wel een vriendschap voor durven afbreken... 

Alcohol. Heb ik niets op tegen, ik drink zelf af en toe ook graag eens iets, voornamelijk als ik wegga. Het gebeurt uiteraard ook dat ik eens een beetje teveel drink en zolang dat niet elk weekend of elke week is en ik niet drink om zat te worden, zie ik er het probleem niet van in. Wat 'underage' drinken betreft, dat is wat anders... Als een 14-/15-jarige eens een pint drinkt of een kriek, maakt me dat allemaal niet uit maar als ik van die 'kinderen' zat ergens op een fuif of op cafĂ© zie rondspringen, nee dan draai ik toch ook eens met m'n ogen en denk ik:"Zucht... Die jeugd van tegenwoordig..." ;) 

En nu komen we  bij het roken. Het onderwerp waar Boudewijn al heel het schooljaar tegen mij over bezig is. En ja, het is waar, het is niet gezond. Helaas, ben ik ook hier schuldig aan. Waarom? Geen flauw benul van... Ooit mee begonnen enja... Nu veel moeite om te stoppen eh. M'n poging afgelopen februari is na anderhalve maand mislukt en nu ga'k dus begin april een tweede poging ondernemen... (die hopelijk wel lukt...). Ik moet Boudewijn trots maken! 

Liefs
Veronique

1 opmerking: