woensdag 27 februari 2013

Recept: Slaatje voor bij pita, taco's...

De laatste tijd ben ik gek op avocado's. Ik snap echt niet dat ik er vroeger niets van moest weten en dat ik geen guacamole lustte. Dat recept heb ik al met jullie gedeeld en nu is het tijd om een ander receptje met avocado de wereld in te sturen.

Ik moet toegeven dat ik dit gevonden heb op de site van Cynthia maar toch wil ik hem nog gewoon met jullie delen omdat ik net iets anders doe wat de kruiden betreft. 


Benodigdheden (1 persoon)
-  1 eetrijpe avocado
- Ijsbergsla (ik heb ongeveer een 50 gram gebruikt
- een kwart/halve rode ui
- een grote lepel mayonaise
- een lepel water
- kruiden: Knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper en een beetje zout


Eerst begin ik het met snijden van de avocado in kleine stukken. Het mag eigenlijk nog iets fijnder dan ik heb gedaan zoals je ziet op de foto, maar zeker als de avocado echt goed rijp is, kan dit soms nogal moeilijk worden aangezien die dan redelijk plat kunnen zijn. 


Daarna heb ik de ui in halve ringen gesneden en dat daarbij gedaan. Het is een beetje naar smaak, de ene eet wat liever ui dan de andere. Daarna doe je er gewoon de sla bij. 

De dressing heb ik gemaakt door eerst de mayonaise en het water goed te mengen zodat het iets lopender wordt. Het verschil met het recept van Cynthia is dat zij er cajunkruiden aan toevoegd en aangezien ik dat toen niet in huis had besloot ik om er zelf maar naar gevoel (en smaak) wat kruiden bij te doen en dat is eigenlijk ook wat ik aanraad. Daarom dat ik ook geen hoeveelheden bij de kruiden heb gezet. Ik gebruik ervoor zo'n rond potje met een 6-tal verschillende kruiden in waarvan je dan zelf kiest welke je er al dan niet bij doet. 


De eerste keer dat ik dit heb gegeten heb, was het bij taco's. (toen heb ik meer van het slaatje op dan van de taco's aangezien ik niet zo graag gehakt eet) Toen ik het bij pita (Shoarma voor de Nederlanders) at, vond ik het superlekker. Beetje slaatje in het broodje, dan wat vlees, weer wat van het slaatje en zo tot het broodje vol is. Omnomnom! Echt superlekker en door de dressing bij het slaatje vond ik het niet nodig om nog extra saus erbij te doen. 

Liefs
Veronique

P.S.: Sorry voor de onscherpe foto's. Die heb ik gemaakt met m'n gsm omdat ik oorspronkelijk niet van plan was om het recept hiervan online te zetten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten