maandag 11 februari 2013

Julie: Your inner beauty never needs make-up


Your inner beauty never needs make-up
Je innerlijk is belangrijker dan je uiterlijk. Ja, dat weten we ondertussen allemaal wel. Maar betekent dat ook dat je er onverzorgd moet bijlopen omdat je toch al wel lief, leuk en grappig bent? Nee, natuurlijk niet! En het is ook gewoon veel te leuk om allerlei producten te gebruiken die je er mooier doen uit zien. Een eerste indruk maken is belangrijk, en dan wordt het uiterlijk ook al snel als eerste waargenomen. Als je over straat loopt kan je wel eens het gevoel hebben dat mensen naar je kijken. Dit is natuurlijk niet altijd zo, maar het gebeurt wel. Zorg er dan ook voor dat ze iets moois te zien krijgen!


Er zijn natuurlijk een hoop leuke producten die je kan gebruiken voor je dagelijkse verzorging. Maar let op: door het onuitputbare gamma aan producten is de kans ook groot dat je een verkeerde keuze maakt. Uiteraard is een donkere foundation een no-go als je een bleke huidskleur hebt. Maar er zijn ook kleine dingen die voor een verzorgd uiterlijk zorgen en waar je extra op moet letten. Vandaar: 5 beauty blunders die je écht niet wil maken!

1. Nagels. Je nagels kan je niet verstoppen, zorg er daarom voor dat ze altijd verzorgd zijn. Geen tijd? Knip ze dan netjes en neem een vijl mee voor onderweg, maar ga zeker niet met nagellak knoeien – dat loopt sowieso verkeerd af. 

 2. Kapsel. Als je geen tijd hebt om je haar te wassen of in model te föhnen of stijlen, doe het dan ook niet. Een handig trucje is droogshampoo. Dit zorgt ervoor dat je haar gemakkelijk te modelleren is, ook al is het eigenlijk niet vettig. Let er wel op dat je de droogshampoo goed uitkamt, anders zal het lijken alsof je schilfertjes hebt. Als je haar een tikkeltje vettig is, vermijd dan zeker gel, mousse of haarlak, dit zal je haar alleen maar vettiger maken. 

 3. Ogen. Eerlijk is eerlijk, een lijntje op je ooglid of een beetje mascara is haast een vereiste als je naar een feestje moet. Heb je geen tijd om dit uitgebreid in de badkamer te doen, zorg er dan voor dat je altijd enkele wattenstaafjes in je handtas hebt zitten om eventuele restjes te verwijderen zonder dat je ook de rest van je make-up verwijdert. Indien je waterproof make-up gebruikt, heb je ook een goede make-upremover nodig.

 4. Gelaat. Als je geen tijd hebt om een foundation aan te brengen, doe dat dan ook niet! Zeker als je niet eerst je huid kan reinigen en hydrateren is een fond du teint een absolute afrader. Het zal je huid of vettig maken, of net doen uitdrogen en beide verschijnselen zijn niet meteen een mooi zicht. Kies in de plaats voor wat poeder en blush, deze combinatie zal je een kleurtje geven dat je op elk moment kan bijwerken. Let er wel op dat je alles goed verdeelt en sla daarbij zeker je hals niet over.

 5. Wallen. Wallen en donkere kringen camoufleren is een kunst op zich. Probeer het dan ook niet als je geen tijd hebt. Je kan beter een tikje concealer aanbrengen op je binnenste ooghoek. Let erop dat je dit goed uitsmeert, maar beperk je wel echt tot de binnenste ooghoek – wanneer je meer gaat bedekken gaat dit net het omgekeerde effect hebben. Wil je er héél snel wat frisser uitzien, kies dan voor een lichtroze blush en transparante lipgloss op je lippen – zo zien je lippen er gezond en voller uit.
Bron: flair.be

Als je jezelf aan deze tips houdt ben je ten minste zeker dat er op het eerste zicht geen fouten gemaakt zijn. Natuurlijk ga je langer aan de slag als je van plan bent de show te stelen op een of ander feestje. Maar het is goed om weten dat je met enkele basistips een verzorgd voorkomen hebt waar je eigenlijk amper moeite in moet steken. Zo ben je altijd voorbereid wanneer je overslapen bent of als een afspraak uitloopt en je eigenlijk al onderweg moest zijn naar de volgende. Nu nog de juiste kleren aan en je bent helemaal good-to-go! En weet… als mensen nu nog staren, is het omdat je MOOI bent… Vanbinnen én vanbuiten! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen