zondag 10 februari 2013

Julie: DIY 3


D.I.Y. (Do It Yourself) 3
Nu jullie al gebruik hebben kunnen maken van gezichtsmaskers en gezonde smoothies is het tijd voor een guilty pleasure. Niet iedereen is fan, daar ben ik me van bewust, maar vandaag ga ik jullie het recept van marsepein geven. Niet echt de tijd van het jaar maar snoepen is altijd leuk, toch? Het is op zich niet moeilijk te maken, hoewel je er wel een beetje tijd voor nodig hebt. Vaak denk je dat het niet gaat lukken maar eigenlijk komt het altijd wel goed. Veel plezier, en smakelijk!


Ingrediƫnten:
Voor 500 gr. marsepein:
• 250 gr. amandelen
• 250 gr. poedersuiker
• 1 eiwit
• enkele druppels citroensap
• ongeveer 2 eetlepels water
• eventueel: cacaopoeder of kleurstof met een smaakje

Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediƫnten door elkaar. Kneed goed! Dit kan even duren maar het komt zeker en vast goed als je volhoudt.
2. Verdeel het marsepein en kleur het naar wens met een volle theelepel cacaopoeder of kleurstof. Ikzelf kies er meestal voor om ze in kleine balletjes te rollen en ze dan door wat cacaopoeder te rollen. (Dan krijg je het resultaat zoals op de foto hierboven)
3. Laat de marsepein verpakt in vers houd folie 1 dag in de koelkast rijpen.
4. Verwerk de marsepein de volgende dag. Je kunt het door leuke figuurtjes te maken zo eten of als basis gebruiken voor bijvoorbeeld petit fours.

Julie x 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen