dinsdag 5 februari 2013

Hema kwasten

Ik moet toegeven dat ik voordien net veel kwasten had. Ik denk 1 powderbrush en 1 eyeshadowbrush. Niet dat ik die laatste echt veel gebruikte, ik deed het met m'n vinger of met wattenstaafjes. Niet de manier natuurlijk, zeker niet wanneer je looks maakt voor een blog en probeert veel met beauty bezig te zijn. Eerlijk is eerlijk, kwasten komen professioneler over dan wattenstaafjes, niet? Vandaar dat ik jullie vandaag m'n nieuwe HEMA-kwasten laat zien. 

Ik heb zeven kwasten gekocht. (Eerlijk gezegd was ik er heilig van overtuigd dat ik er zeven had gekocht maar vond ik er maar zes. Nu ik dit typ weet ik ineens welke ik kwijt ben...)
Ik heb een poederkwast, een blushkwast, drie oogschaduwkwasten, een linerkwast en een lipkwast gekocht. Een van de oogschaduwkwasten ontbreekt, deze leek een beetje op de lipkwast. 
Poederkwast

Ik moet toegeven dat ik deze nog niet vaak gebruikt heb. Ik vind hem persoonlijk iets te prikkerig en grijp dus meestal terug naar m'n kwast van Catrice. Die is veel zachter en je ziet gewoon al aan de haartjes dat die aangenamer is. Jammer genoeg was dit dus een miskoop. 


Hier zie je van dichtbij hoe de haartjes zijn (en je ziet ook een beetje dat ik hem al wel getest heb). 

Blush-kwast 

Deze is ook vrij ruw, maar werkt wel beter dan de poederkwast. Ik vind persoonlijk dat de blush erg mooi ermee wordt aangebracht. Mocht deze versleten zijn, zou ik hem wel niet opnieuw kopen. Ik zou sneller in een duurdere investeren.


Hier zie je dus ook dat het vrij groffe, stevige haartjes zijn. 


Lip-kwast
 Hier heb ik eigenlijk vrij weinig over te zeggen. Doet gewoon z'n werk en vind ik er best leuk uitzien door die verdikking in de steel. 

Even om hiervan ook de haartjes te laten zien. Hier had ik hem al wel gebruikt en blinken ze zo door de vettigheid van de lipproducten. 

Blending-brush
Ik wou altijd al een goede blendingbrush en deze doet goed z'n werk. De haartjes zijn stevig maar toch zacht genoeg en fluffy. Nu ik deze kwast heb en ook gebruik, snap ik niet waarom ik zolang gewacht heb met kwasten te kopen. Natuurlijk begin ik dan vanalle excuses voor mezelf te verzinnen, zoals de prijzen en het grote aanbod. (En natuurlijk de onzekerheid over de kwaliteit :p) 
Ik ben dus best tevreden van deze kwast. Natuurlijk mag je het altijd zeggen als je betere budgetkwasten weet! :) 

Platte oogschaduwkwast
 Volgens mij moeten jullie dit toch al vrij saai beginnen vinden aangezien ik nu ook weer ga zeggen dat dit een prima kwastje is. Gewoon dezelfde kwaliteit als de bledingkwast. 

Weer een close-up om de haartjes duidelijker te laten zien. 

Linerkwast 

De haartjes mochten nog iets steviger zijn maar als je geen al te fijn lijntje wil trekken, is dit een goed kwastje, zeker voor deze prijs.  Aanrader. 

De kwasten van de Hema zitten qua prijs allemaal onder de €5 dus perfect als je niet al te veel te besteden hebt en je nog niet perse de allerbeste kwasten hoeft te hebben. 

Welke goede budgetkwasten kennen jullie nog?

Liefs
Veronique

PS: Met foto's trekken en editen erbij geteld, ben ik bijna 4 uur bezig geweest met dit artikel. Ik was nogal snel afgeleid, vooral door de TV :p 3 opmerkingen:

 1. de kwasten van essence zijn ook vrij goed voor een budget merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de kwasten van essence zijn ook vrij goed voor een budget merk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, alleen is hun aanbod in mijn ogen wel beperkter. Zo heeft HEMA een erg goede blending brush. Maar goed, de kwasten die Essence dan wel heeft zijn wel goed voor hun prijs. (pas nog twee oogschaduwkwasten ervan gekocht, €1,39 per stuk :D )

   Verwijderen