dinsdag 29 januari 2013

Recept: Guacamole

Ik heb dit al eens eerder proberen te maken en het recept dat ik toen had gemaakt, vond ik helemaal niet lekker eigenlijk. Avocado op zich vind ik eigenlijk ook maar niets en toch moest en zou ik nog eens guacamole maken. Meer zelfs, ik zou het lusten! Al moest ik er twintigduizend verschillende dingen bijgooien, ik zou het lekker vinden. Neh. 

En damn ik vond het lekker! Daarom wil ik het recept met jullie delen! 


(De pit ligt erin zodat het niet bruin zou worden, ik moest nog eventjes wachten tot m'n kip klaar was)

Voor de hoeveelheid op m'n bord (dus 1 portie eigenlijk) hebben volgende ingredienten gebruikt: 
- 1/2 avocado
- 3 cherrytomaatjes 
- een koffielepel roomkaas met knoflook en kruiden (ook beetje naar eigen smaak)
- peper, zout en cayennepeper om het op smaak te brengen

Het is eigenlijk heel simpel te maken. Je schept gewoon de avocado uit de schil en doet dat in een kommetje. Daar prak je het fijn met een volk.

Snijd daarna de tomaatjes fijn (ik heb 1 cherrytomaatje iets groffer gesneden) en doe dat bij de avocado. Meng het samen en proef eens of je vindt dat er genoeg tomaat bij zit.

Meng de lepel roomkaas eronder en proef weer om te kijken hoeveel kruiden je er nog bij moet doen. Doe deze er dan bij, roer nog eens goed door en smakelijk! Ikzelf heb het net met crackers gegeten maar het is ook lekker met Doritoschips, taco's... 

Liefs
Veronique
Geen opmerkingen:

Een reactie posten