maandag 7 januari 2013

Life through Julie her eyes


Life trough my eyes 2
Zoals ik eerder beloofd had ging ik meer foto’s nemen in mijn omgeving voor een volgende LTME! Als eerste wil ik het hebben over een dag die ik met mijn klas heb doorgebracht. Vroeg opstaan om 07.00u ’s morgens om naar school te vertrekken. We hadden een integratie dag om gesprekken te oefenen. Aangezien ons examen ook zal bestaan uit deze gesprekken hadden we ‘acteurs’ nodig om mee te oefenen en die hadden we dan ook gelukkig gevonden!
Op deze foto zie je Nick, mijn vriend, die zich opgeofferd had om de gesprekken mee te komen oefenen. De man rechts in onze docent Karel. Het meisje dat je ziet is Malikiya. Zij is op Erasmus en komt uit Wallonië om bij ons haar Nederlands te oefenen.Op deze foto is te zien hoe Claudia van mijn klas het gesprek voert met acteur-voor-een-dag Davy. Femke is aan het observeren zodat ze gericht feedback kan geven aan Claudia in verband met wat ze nog kan verbeteren tegen het examen.Natuurlijk was er die dag ook ruimte voorzien voor ontspanning, na alle gesprekken! Om 15.00u trokken we met z’n allen richting Campus om daar een soort van ‘afscheidsfeestje’ te houden aangezien we allemaal op stage gaan in de tweede semester en dat Malikiya dan ook terug naar huis vertrekt! We hadden namen getrokken om een kerstcadeau voor elkaar te kopen. Heel erg ‘secret’ waren we niet meer als santa aangezien iedereen zo’n beetje verklapt had voor wie hij of zij een cadeau moest kopen! ;-)Sfeerbeeld! V.L.N.R.: Evelien, Bram, Meltem, Branka, Claudia & Bart.


Ikzelf had als cadeau een super mooie sjaal gekregen, van Malikiya! Ik ben er echt super blij mee. Een blijvend cadeau is altijd leuk, en zeker aangezien zij nu weggaat is het een leuk aandenken aan haar! :-)V.L.N.R.: Julie, Mailikiya & Femke.Nadien zijn we ook nog met de volledige klas iets gaan eten. De eigenaars hadden slechts één lange tafel en wouden ons opsplitsen aan twee tafels om comfortabel te kunnen zitten. Dit was echter buiten 3PW gerekend want wij wouden uiteraard… allemaal samen zitten! Dus hebben we alles een beetje dichter bij elkaar gezet en zo kwam het dat we gezellig dicht bij elkaar zaten! Haha!

V.L.N.R.: Bram, Branka, Meltem, Evelien, Yasemin & Renata.

We hebben echt een super toffe klas en dat was nog maar eens te zien aan het feit dat ook mijn vriend Nick, Claudia’s vriend Bart en Yasemins Roemeense vriendin Renata mee mochten om iets te gaan drinken en eten. Onder het motto ‘iedereen is welkom’! Na het eten zijn we nog met enkele mensen die overbleven iets gaan drinken in een café in Geel. Sommigen moesten helaas al naar huis…


Ook in het café werden nog foto’s getrokken. Het was echt een fijne afsluiter voor deze dag. Nick en ik kwamen pas om 22.00u ’s avonds weer thuis nadat we al vroeg vertrokken waren ’s morgens. Moe, dat wel, maar vooral voldaan!

V.L.N.R.: Julie, Femke, Branka, Claudia & Malikiya.


Enkele dagen later gingen Nick en ik naar Antwerpen en ook daar heb ik no enkele foto’s getrokken. Het weer was echt miserabel (lees: regen, regen & nóg meer regen!) maar dat weerhield de duizenden shoppers er niet van om hun laatste Kerstaankopen te doen in de gezellige straten van Antwerpen. Ook bij de kerstkraampjes waren de kopers druk in de weer. Omdat het al eens koud durft worden staat op de Groenplaats een plaatsje om je te verwarmen.
Zoals je kan zien is het een grote schaal gevuld met water waarop vlammen te zien zijn die zorgen voor de warmte. Helaas was het niet de moment om er bij te gaan zitten aangezien je kan zien dat alle voorbijgangers hun paraplu omhoog hielden.


Wie Kerstmarkt denkt, denkt…? JENEVER! Inderdaad! Ook ik laat me ieder jaar weer verleiden om enkele dingen te proeven. Je zou er van verstelt staan welke smaken er ieder jaar bijkomen. Als je al dacht dat Kokos of Cactus gewaagd was ben je flink mis. Ook smaken zoals Zure Appel, Appel Kiwi en Cuberdon ontbreken niet in de talrijke kraampjes. Toen ik alle flessen aan het bekijken was zag ik ook een fles staan van iets wat me verbaasde, en natuurlijk nam ik er een foto van!


Kijk goed naar de afbeelding op de derde fles van rechts… Inderdaad! Dit jaar is er ook echt WAFELJENEVER te verkrijgen. En natuurlijk moest ik die geprobeerd hebben! ;-) Ik vond het zeer lekker en kan deze smaak zeker aanbevelen. Drink natuurlijk met mate, want jenever kan erg verrassend uit de hoek komen!


Toen we onze tocht hadden verder gezet kwamen we ook bij de Schelde aan. Daar stond alweer het grote reuzenrad!

We zijn er niet in geweest aangezien het weer erg slecht was… En omdat we er eerlijk gezegd niet veel aan vinden! Maar ik vind het wel erg mooi! :-)

 
Ook de kinderkraampjes waren aanwezig waar ik volgende foto genomen heb:
De foto is misschien niet erg scherp maar het is duidelijk te zien dat je in deze kraam niet alleen eendjes kan vissen maar ook Kerstballen! Ik vond dit echt super schattig en erg toepasselijk voor deze tijd van het jaar, uiteraard.
Ook van het stadhuis in Antwerpen nam ik een foto omdat ik de verlichting aan de gevel erg mooi vond.
Het spreekt voor zich dat het resultaat nog prachtiger is wanneer het ’s avonds donker wordt. Dan pas komen de lichtjes tot hun recht en zorgen ze voor een gezellige sfeer.
Zo, dat was het weeral voor deze keer… Ik doe mijn best om zoveel mogelijk foto’s te nemen! ;-)

Liefs 
Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten