zondag 2 december 2012

Aan te raden boeken #1

Je gaat hier geen enorme lijst krijgen van boeken die ik ooit heb gelezen, maar enkele boeken die ik met plezier heb gelezen of boeken waarvan ik vind dat die toch wel tot mijn canon horen. (Beetje namedropping dus :D) 

Alle boeken van Dan Brown, het zijn er nu een 5tal denk ik. Mijn favoriet is toch wel "Het Bernini mysterie" oftewel "Angels and Demons". Ik denk dat de meeste mensen vooral "De Davinci code" kennen, wat ook geen slecht boek is. 


"Brave New World" van Aldous Huxley. Ik geef hiervan de Engelse titel omdat ik hem ook in het Engels heb gelezen. Dit boek gaat over hoe de wereld er binnen zoveel jaar kan uitzien. Eigenlijk best wel eng hoe het zo kan veranderen. Zeker een aanrader om eens te lezen! 


Ik hou van Chicklits en droom ervan om naar die typische steden te gaan. New York, Hollywood, Parijs, Las Vegas, Londen... En wat is dan beter dan die twee gecombineerd? Een chicklit over een (bloggende) vrouw die in die steden komt? Deze boeken zijn ook bij Julie haar favorieten. ;)


Ook voor school moet ik lezen en dankzij mijn prof Engelse literatuur heb ik twee klassiekers van Jane Austen gelezen (en geanalyseerd) deze zijn "Sense and Sensibility" en "Pride and Prejudice". S&S heb ik om eerlijk te zijn niet helemaal uitgelezen (ssst) omdat die les ineens veel vroeger kwam dan ik had gedacht en daarna geen tijd meer had :p maar Pride en Prejudice heb ik uit (en ik had de film al 10x gezien). Deze laatste vind ik dus ook best een goed boek! :)


Nog een boek dat ik voor diezelfde prof maar voor een ander vak moest lezen is "The Light of Day" van Graham Swift. Dit boek gaat over een priv├ędetective die verliefd wordt op een van z'n cli├źnten etc. Ik vind dit boek vergelijkbaar met bepaalde boeken van Harlan Cohen (nog zo'n aanraders, misschien dat dit toch zo'n waslijst wordt!)

Net zoals van de serie, ben ik ook enorm grote fan van de boeken van "Pretty little liars"! Dit hadden jullie misschien al wel kunnen raden! :)

Dit zijn voorlopig enkele aanraders qua boeken. Ik zou zeggen google ze eens, koop of leen ze en vooral lees ze! :)

Liefs
Veronique 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen